Νέες RTX 3090, 3080 και 3070 από την Nvidia με αρχιτεκτονική Ampere και έως 8K gaming

Όπως περιμέναμε, η Nvidia προχώρησε στην παρουσίαση της νέας σειράς καρτών γραφικών της, μέσα από ένα ψηφιακό event, η οποία όχι μόνο προσφέρουν έως και 2 φορές καλύτερες επιδόσεις χάρη στη νέα αρχιτεκτονική τους, αλλά θα έχουν και ακόμα μικρότερη κατανάλωση.

Οι νέες προτάσεις χρησιμοποιούν τη νέα αρχιτεκτονική Ampere, με την Nvidia να ανακοινώνει νέες λειτουργίες, όπως το Nvidia Reflex για μείωση του latency έως και 50ms και το Nvidia Broadcasts που συνδυάζει τα RTX Voice, RTX Broadcast Engine και άλλες λειτουργίες, προσφέροντας το απόλυτο πακέτο για τους streamers.

RTX 3090 – Το τέρας

, Νέες RTX 3090, 3080 και 3070 από την Nvidia με αρχιτεκτονική Ampere και έως 8K gaming

Η καλύτερη και πιο δυνατή κάρτα της σειράς είναι η RTX 3090, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Titan της νέας εποχής. Η νέα GPU προσφέρει 24GB GDDR6X μνήμη, με απόδοση έως 69TFLOPS για Ray-Tracing και έως και 36TFLOPS για κανονικό shading. Η νέα κάρτα μπορεί να φτάσει ανάλυση έως 8K με υποστήριξη HDR και μάλιστα σε σταθερά 60fps, χάρη στη βοήθεια του DLSS.

Το νέο σύστημα ψύξης τριών υποδοχών, με την ονομασία “flow-through”μπορεί να διατηρήσει την RTX 3090 έως και 30 βαθμούς πιο κρύα από την Titan RTX, παρέχοντας παράλληλα 50% περισσότερη απόδοση. Βέβαια, οι τιμές είναι εκεί που περιμέναμε, καθώς δεν απευθύνεται στον απλό καταναλωτή. Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε την RTX 3090 θα πρέπει να δώσετε 1.499 ευρώ, όταν κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου.

RTX 3080 – Η καλύτερη πρόταση για τους καταναλωτές

, Νέες RTX 3090, 3080 και 3070 από την Nvidia με αρχιτεκτονική Ampere και έως 8K gaming

Η καλύτερη λύση για τους περισσότερους καταναλωτές είναι η νέα κάρτα γραφικών RTX 3080, η οποία αντικαθιστά τις RTX 2080 και RTX 2080 Super ως η κορυφαία πρόταση της εταιρείας για τους καταναλωτές. Σε αντίθεση με το ακριβότερο μοντέλο, η νέα RTX 3080 έρχεται με μνήμη 10GB GDDR6X, η οποία φτάνει έως τα 30TFLOPS για κανονικό shading και έως τα 58TFLOPS για Ray-Tracing.

Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων φτάνει τα 19Gbps, με την Nvidia να υποστηρίζει ότι είναι δύο φορές πιο γρήγορη από την RTX 2080 Ti. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να φτάσει με ενεργοποιημένο το Ray-Tracing έως και 4K ανάλυση στα 60fps, χωρίς να γνωρίζουμε τις επιδόσεις της με ενεργοποιημένο το DLSS. Η RTX 3080 θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου με τιμή 699 ευρώ, αρκετά πιο οικονομική δηλαδή από ότι περιμέναμε.

RTX 3070 – Η budget λύση

, Νέες RTX 3090, 3080 και 3070 από την Nvidia με αρχιτεκτονική Ampere και έως 8K gaming

Η τελευταία κάρτα της σειράς είναι η RTX 3070, η οποία είναι η πιο οικονομική πρόταση της εταιρείας, με αρκετές “εκπτώσεις”. Η RTX 3070 έρχεται με μνήμη 8GB GDDR6, ενώ δεν είναι σχεδιασμένο για ανεμιστηράκια και από τις δύο πλευρές, όπως τις παραπάνω κάρτες, επιστρέφοντας στην τυπική ψύξη από τη μία πλευρά που είδαμε στις κάρτες της σειράς RTX 20xx. Ακόμα και έτσι όμως, αρκετοί καταναλωτές δε θα βρούμε ιδιαίτερες διαφορές, καθώς υποστηρίζει αναλύσεις έως 4K, ενώ η Nvidia αναφέρει πως έχει καλύτερες επιδόσεις από την RTX 2080 Ti. Η RTX 3070 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τιμή 499 ευρώ.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Redtfsi

GDDR8X(?!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.