Νέες καινοτότες λύσεις για το έξυπνο σπίτι από την Ajax

Ajax smart home, Νέες καινοτότες λύσεις για το έξυπνο σπίτι από την Ajax

Η εταιρεία Ajax διαθέτει λύσεις για να διαμορφώσουμε το έξυπνο σπίτι έτσι ώστε να απολαμβάνουμε τις ιδανικές συνθήκες όσον αφορά την ποιότητα του αέρα και του περιβάλλοντος που βρισκόμαστε, αλλά και δίνοντάς μας επιλογές που αλλάζουν την καθημερινότητά μας, ελέγχοντας τις συσκευές μας ακόμα και απομακρυσμένα, έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήματα από την ελεγχόμενη κατανάλωση ρεύματος.

Δες την ποιότητα του αέρα που αναπνέεις με το LifeQuality Smart air monitor

Είναι γεγονός πως η χαμηλής ποιότητα αέρα αποτελεί κίνδυνο για την υγεία μας και μειώνει την παραγωγικότητά μας σε ένα χώρο που ο αέρας που αναπνέουμε, δεν είναι και τόσο καθαρός. Έχει αποδειχθεί πως η υψηλή συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, προκαλεί υπνηλία και μειώνει την ικανότητά μας να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%.

Για αυτό το λόγο, το LifeQuality Smart air monitor της εταιρείας Ajax, είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες για την ποιότητα του αέρα, της υγρασίας αλλά και του διοξειδίου του άνθρακα, που μας βοηθάει να αναλύσουμε την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στο σπίτι, το γραφείο, το χώρο εργασίας αλλά και κάθε άλλο χώρο στον οποίο βρισκόμαστε με τις αντίστοιχες ενδείξεις στο smartphone app, έτσι ώστε να ενεργοποιήσουμε τον εξαερισμό ή τον αφυγραντήρα, μέσα από την οθόνη της συσκευής μας.

Ajax smart home, Νέες καινοτότες λύσεις για το έξυπνο σπίτι από την Ajax

Η συσκευή της Ajax είναι εφοδιασμένη με αισθητήρες που μετρούν τη συγκέντρωση σωματιδίων διοξειδίου του άνθρακα, την υγρασία και τη θερμοκρασία, έτσι ώστε μέσω του Ajax Security System app να ελέγχουμε τα στατιστικά μέσω διαγραμμάτων, να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις στο smartphone μας όταν οι μετρήσεις ξεπεράσουν τα όρια που έχουμε ορίσει, αλλά και να ενεργοποιήσουμε σενάρια.

Για παράδειγμα, έχουμε τη δυνατότητα, αν η υγρασία ξεπεράσει το 60%, να ενεργοποιηθεί αυτόματα ο αφυγραντήρας, με ένα σενάριο αυτού του τύπου να ενεργοποιείται αυτόματα ακόμα και χωρίς να υπάρχει σύνδεση στο internet.

Το LifeQuality είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση, λειτουργεί με μπαταρίες που μπορούν να του δώσουν διάρκεια ζωής για 3 χρόνια μέχρι να τις αντικαταστήσουμε και είναι μια συσκευή που μπορούμε να τη μεταφέρουμε παντού, μετρώντας την ποιότητα του αέρα στο ξενοδοχείο, σε σπίτι φίλων ακόμα και σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο.

Διαθέτει σχετική LED ένδειξη που ανάλογα με το χρώμα, μας προειδοποιεί για την ποιότητα του αέρα, ενώ για 72 ώρες μπορεί να αποθηκεύει δεδομένα για την ποιότητα του αέρα, χωρίς να είναι συνδεδεμένη σε κάποιο δίκτυο WiFi, ενώ μόλις επανασυνδεθεί, τα δεδομένα στέλνονται στις εφαρμογές της Ajax και συγχρονίζονται με τα στατιστικά των διαγραμμάτων.

Ajax smart home, Νέες καινοτότες λύσεις για το έξυπνο σπίτι από την Ajax

Ξεκίνα το δικό σου έξυπνο σπίτι με τα Socket smart plug και smart Button

Δύο ακόμα προϊόντα που μπορούν να φέρουν τον “αέρα” από έξυπνο σπίτι, είναι τα Socket smart plug και smart Button. Η έξυπνη πρίζα μας βοηθάει να έχουμε τον έλεγχο σχετικά με το πότε και ποιές συσκευές θα λειτουργούν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ελέγχουμε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω της εφαρμογής Ajax Security System, σχετικά με το πότε και ποιές θα ενεργοποιούνται, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προγραμματισμού σχετικά με την αυτόματη ενεργοποίησή τους ή την απομακρυσμένη απενεργοποίηση όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Η έξυπνη πρίζα συνδέεται με το Ajax security system μέσω τους κωδικοποιημένου πρωτοκόλλου Jeweller και μας δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης χρήσης της σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας και μπορούμε, για παράδειγμα, να έχουμε έτοιμο τον καφέ μας τη στιγμή που ξυπνάμε ή μαγειρεμένο το φαγητό μας με το που επιστρέψουμε σπίτι από τη δουλειά, εξοικονομώντας χρόνο και κατανάλωση λιγότερης ενέργειας, μιας και μπορούμε μέσω του app, να παρακολουθούμε το ρεύμα που καταναλώνουμε.

Ajax smart home, Νέες καινοτότες λύσεις για το έξυπνο σπίτι από την Ajax

Όσον αφορά το smart Button, έχουμε να κάνουμε με ένα κουμπί που ειδοποιεί την αρμόδια εταιρεία παρακολούθησης της δραστηριότητάς του, σε περίπτωση εισβολής σε σπίτι, διαρροή αερίου ή φωτιάς. Ωστόσο, μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για την κλήση έκτακτης ιατρικής βοήθειας, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να του ορίσουμε 8 διαφορετικά είδη συμβάντων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διαχείρισης των έξυπνων συσκευών στο χώρο μας, με σενάρια ενεργοποίησής τους με μονό ή διπλό πάτημα του κουμπιού, κάτι που μπορούμε να ορίσουμε μέσα από το Ajax Security System app.

Με τις συγκεκριμένες συσκευές, η Ajax μας παρέχει μια εμπειρία χρήσης συσκευών που αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών αυτών ακόμα και απομακρυσμένα με τη χρήση του smartphone μας, με μερικά απλά πατήματα στην οθόνη, μέσα από το φιλικό και άμεσο περιβάλλον χρήσης, κάνοντας τις συνθήκες παραμονής μας σε όποιον χώρο και να βρισκόμαστε, ιδανικές.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Gear

DYU T1: Το ιδανικό ηλεκτρικό ποδήλατο για κάθε τρόπο ζωής

Η DYU, με έδρα το Σενζέν στην Κίνα, έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην παραγωγή λύσεων μικροκινητικότητας και ρόσφατα, παρουσίασε τη νέα της σειρά προϊόντων, ανάμεσα σε αυτό και το DYU T1.

Gear Apple featured iMac

Τα τσιπ M4 της Apple έρχονται φέτος και εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple εργάζεται σκληρά για την επόμενη γενιά των εσωτερικών της τσιπ, με το M4 να αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρεις κύριες εκδόσεις.