Νέοι επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς: γρηγορότεροι και από τον M1 Max των MacBook Pro

, Νέοι επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς: γρηγορότεροι και από τον M1 Max των MacBook Pro

Η Intel αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα τους πρώτους της επεξεργαστές 12ης γενιάς “Alder Lake”, με την κυκλοφορία έξι νέων επεξεργαστών, που απευθύνονται σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Μέσα σε αυτούς, συμπεριλαμβάνεται ο κορυφαίος Core i9 12900K, ένα τσιπ 16 πυρήνων, με οκτώ πυρήνες απόδοσης και οκτώ πυρήνες αποδοτικότητας.

Ενώ οι πρώτοι επεξεργαστές 12ης γενιάς είναι κατηγορίας επιτραπέζιων υπολογιστών, εξακολουθούν να κάνουν μία ενδιαφέρουσα σύγκριση με το τσιπ M1 Pro και M1 Max της Apple, στα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών. Φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο imac 27 ιντσών με τα ίδια τσιπ το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Τα πρώτα αποτελέσματα GeekBench 5 για τον Core i9 12900K, αποκαλύπτουν ότι ο επεξεργαστής είναι έως και 1,5 φορές ταχύτερος από τους M1 Pro και M1 Max, σε απόδοση πολλαπλών πυρήνων. Συγκεκριμένα, ο επεξεργαστής Core i9 έχει μέση βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων περίπου 18.500 μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με περίπου 12.500 για τα M1 Pro και M1 Max. Η AnandTech μοιράστηκε πρόσθετα σημεία αναφοράς για μία πιο προσεκτική ματιά στην απόδοση.

Ενώ ο Core i7 12700K 12ης γενιάς της Intel, φαίνεται να είναι επίσης ταχύτερος από τα M1 Pro και M1 Max στα αποτελέσματα του Geekbench 5, χρησιμοποιεί επίσης περισσότερη ισχύ.

Όταν η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα μεταβεί στα δικά της τσιπ για MAC τον Ιούνιο του 2020 η εταιρεία δεν είπε ποτέ ότι τα τζιπ της θα ήταν τα πιο γρήγορα στην αγορά αλλά υποσχέθηκε κορυφαία απόδοση στον κλάδο ανά Watt. Τα M1 Pro και M1 Max της Apple σίγουρα επιτυγχάνουν αυτό το κατόρθωμα, με τα τσιπ να ξεπερνούν τις επιδόσεις ενός Μac Pro με 12 πυρήνες Ιntel, που ξεκινά από 6999$, με ελάχιστο έως καθόλου θόρυβο από τον ανεμιστήρα, ως αποτέλεσμα της εντυπωσιακής απόδοσης ισχύος.

Η Intel αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επεξεργαστές Core 12ης γενιάς για φορητούς υπολογιστές, στις αρχές του 2022.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.