Netatmo: Δοκιμάζουμε το έξυπνο σύστημα security με τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου

Πολύ πρόσφατα, τα στούντιο από όπου παράγονται τα βίντεο του Techblog μεταφέρθηκαν σε νέο χώρο. Θα έχετε παρατηρήσει τις αλλαγές στην ποιότητα του υλικού που παράγουμε πλέον. Ένα υλικό που εκτός από την όρεξη και την φαντασία των δημιουργών του, απαιτεί και την ύπαρξη του κατάλληλου εξοπλισμού. Ενός εξοπλισμού που πρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής ότι προστατεύεται όταν εσύ απουσιάζεις. Για αυτό τον λόγο και μετά από έρευνα, κατέληξα στην επιλογή της λύση της Netatmo.  

Η Netatmo είναι μια εταιρεία startup που ξεκίνησε στη Γαλλία και σήμερα ανήκει στον Όμιλο Legrand. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα Legrand, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στις πρίζες και τους διακόπτες του σπιτιού σας. Το πιο πιθανό είναι ότι θα αναγράφουν το όνομά της!  

Netatmo έξυπνη κάμερα εσωτερικού χώρου

Η καρδιά του συστήματος ασφάλειας της Netatmo αποτελείται από την smart κάμερα εσωτερικού χώρου. Είναι η βασική συσκευή για να ξεκινήσετε να χτίζετε εύκολα το σύστημα security του χώρου σας. Η Netatmo Smart Indoor Camera είναι μια από τις πιο όμορφες κάμερες εσωτερικού χώρου που μπορείτε να τοποθετήσετε στον χώρο σας. Η εγκατάστασή της είναι πανεύκολη και θα βρείτε όλες τις σχετικές οδηγίες στα ελληνικά. Πρόκειται για μια ντιζαϊνάτη συσκευή κατασκευασμένη από αλουμίνιο η οποία βασίζεται σε τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου καταγράφοντας εικόνα σε ακτίνα 130 μοιρών με εξαιρετικό night vision και ποιότητα βίντεο Full HD. Μετά από εκμάθηση, διαχωρίζει τα γνωστά από τα άγνωστα πρόσωπα και σας ειδοποιεί άμεσα στο κινητό για το ποιοι κινούνται στον χώρο σας καταγράφοντας την δραστηριότητά τους με φωτογραφίες και βίντεο με ήχο. Σε ότι αφορά τα δεδομένα σας αυτά θα είναι πάντα ασφαλή. Μπορείτε να αποθηκεύετε τα video τοπικά στην παρεχόμενη κάρτα microSD ή αν το επιθυμείτε, να τα ανεβάζετε στο cloud μέσω Dropbox, iCloud ή του FTP server σας. Τα βίντεο σας θα είναι εκεί, πάντα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή από όπου και αν βρίσκεστε, χωρίς συνδρομή.

Netatmo αισθητήρες πόρτας – παραθύρου

Επόμενο βήμα για να ασφαλίσουμε τον χώρο μας είναι οι έξυπνοι αισθητήρες  πόρτας παραθύρου της Netatmo οι οποίοι ενεργοποιούνται αυτόματα την στιγμή που κάποιος προσπαθήσει να τις παραβιάσει και πριν ακόμα εισέλθει στον χώρο μας. Σε πιθανή παραβίαση λαμβάνουμε ειδοποίηση στο κινητό μας και ταυτόχρονα εάν το επιλέξουμε ενεργοποιείται η έξυπνη σειρήνα εσωτερικού χώρου 110 db, αυτόματα μόλις ανιχνευτεί παραβίαση από τους αισθητήρες ή όταν η έξυπνη κάμερα ανιχνεύσει άγνωστα πρόσωπα.

Netatmo έξυπνοι ανιχνευτές καπνού

Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να προσθέσετε σε καίρια σημεία τους έξυπνους  οι οποίοι λειτουργούν με μπαταρίες και μόλις ανιχνεύσουν καπνό θα λάβετε ειδοποίηση αμέσως στο smartphone σας. Η εγκατάστασή τους είναι επίσης πολύ εύκολη και διαθέτουν μπαταρίες με διάρκεια ζωής έως και 10 χρόνια. Δεν θα χρειαστεί να τις αλλάξετε ποτέ.

Netatmo έξυπνη κάμερα εξωτερικού χώρου

Ελέγχετε τα πάντα και με ευκολία στον εσωτερικό σας χώρο, για να έχετε τις ίδιες επιλογές και στους εξωτερικούς, η smart κάμερα εξωτερικού χώρου καταγράφει και σας ενημερώνει όταν ανιχνεύσει ανθρώπους, αυτοκίνητα και ζώα και στέλνει ειδοποίηση στο smartphone σε πραγματικό χρόνο αν εντοπίσει κίνηση στην ιδιοκτησία σας. Ο ενσωματωμένος προβολέας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανάβει όταν ανιχνεύει κίνηση και σας βοηθά να βρείτε το δρόμο σας στο σκοτάδι αποθαρρύνοντας τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Και εδώ όπως και στην κάμερα εσωτερικού χώρου τα δεδομένα σας είναι πάντα ασφαλή και μπορείτε να αποθηκεύετε τα βίντεο τοπικά στην ενσωματωμένη κάρτα microSD αλλά και αν το επιθυμείτε, να τα ανεβάσετε στο cloud μέσω του Dropbox, iCloud ή του FTP server σας. 

Με τις έξυπνες λύσεις της Netatmo μπορείτε να προσθέσετε επίσης στο σύστημά σας συσκευές όπως θερμοστάτη Wi-Fi, βαλβίδες καλοριφέρ, οικιακό μετεωρολογικό σταθμό αλλά και μονάδα ποιότητας αέρα. Προσθέστε όσες συσκευές θέλετε και κάντε τον χώρο σας έξυπνο και ασφαλή, έχοντας τον έλεγχο του από απόσταση μέσα από το κινητό σας. Legrand σας εξασφαλίζει ασφάλεια, άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας με τις έξυπνες συσκευές Netatmo αλλά και με τους έξυπνους διακόπτες και πρίζες που μεταμορώνουν το σπίτι σας και σας προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Logitech

Η Logitech παρουσιάζει ακουστικά για τις βιντεοκλήσεις σας

Τα Logitech Zone True Wireless Earbuds έχουν πιστοποίηση από το Zoom, την Google και τη Microsoft για χρήση στις βιντεοκλήσεις.

Gear thunderbolt

Apple Thunderbolt 5: Υπόσχεται πολύ υψηλές ταχύτητες

Μέσω Twitter έγινε η διαρροή και μάθαμε για τις δυνατότητες που θα προσφέρει η σύνδεση Thunderbolt 5 της Apple.

Gear Samsung Wear OS

Samsung Galaxy Watch 4: Νέες διαρροές δείχνουν το Wear OS

Δεν απέχουμε πολύ από την επίσημη παρουσίαση του Samsung Galaxy Watch 4, αλλά οι διαρροές για εκείνο συνεχίζονται.

Gear AirPods Pro

Bang & Olufsen Beoplay EQ: Μείωση θορύβου με πολυτέλεια

Τα ασύρματα ακουστικά Beoplay EQ της Bang & Olufsen είναι προικισμένα με τεχνολογία adaptive noise cancellation.