Nexus 6P: Μετά το bendgate έρχεται το “cameragate”;

Μετά το bend test στο Nexus 6P, το οποίο φάνηκε να λυγίζει πιο εύκολα απ΄ότι θα περιμέναμε, οι χρήστες άριχσαν να αναφέρουν ένα νέο πρόβλημα. Μέσα από το Reddit ξεκίνησαν να δημοσιεύονται posts τα οποία αναφέρουν πρόβλημα με τo γυαλί που έχει τοποθετηθεί στην επάνω πίσω πλευρά όπου βρίσκεται η κάμερα.

Για την ακρίβεια τα post επισημαίνουν ότι το γυαλί αυτό σπάει χωρίς λόγο και χωρίς να το προκαλέσουν οι ίδιοι, επομένως δεν μιλάμε για κάποιο torture test.

Ένας χρήστης ανέφερε ότι το κινητό βρισκόταν τοποθετημένο επάνω σε ένα τραπέζι όταν ξαφνικά έσπασε η οθόνη. Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν από 2 χρήστες δείχνουν να μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Αρκετοί από τους χρήστες αναφέρουν ότι το πρόβλημα μπορεί να προκαλείται από την διαστολή και την συστολή του μετάλλου στο Nexus 6P και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον θρυμματισμό του γυαλιού.

Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι που οφείλεται το πρόβλημα καθώς δεν έχει γίνει ακόμη καμία επίσημη δήλωση, ούτε γνωρίζουμε πόσος είναι ο αριθμός των συσκευών που έχει επηρεαστεί, θα μπορούσε να είναι μια μικρή παρτίδα ή μεγαλύτερος αριθμός. Όπως και να έχει αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για το τι θα γίνει με τις ναυαρχίδες που έπαθαν τη ζημιά.

Nexus 6P: Μετά το bendgate έρχεται το "cameragate";, Nexus 6P: Μετά το bendgate έρχεται το “cameragate”;

Nexus 6P: Μετά το bendgate έρχεται το "cameragate";, Nexus 6P: Μετά το bendgate έρχεται το “cameragate”;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tolkien

Κριμα γιατι αν και android κινητο ελεγα να παρω ειτε αυτο ειτε το Lumia 950 XL.
Αρα προς lumia 950 xl με βλεπω (και ευχομαι να εχουν και apps) “ΜΕΓΑ προβλημα που δεν ξερω αν θα φτιαξει ποτε”. Και για οσους λενε οτι εχει apps να πω παιδια οτι πολλοι λιγο μεγαλυτεροι (πανω απο 30 εννοω) που θελουν εφαρμογες ειτε απο τραπεζες ειτε κατι αλλο λογο δουλειας δεν εχει εφαρμογες και μονο φωναζουν. ΚΙ ΕΧΟΥΝ απολυτο δικιο. Ξερω ποσα ατομα που πηραν Windows κινητο και λογο μαγαζιων που εχουν θελουν να βαλουν vivawallet ΑΛΛΑ η ιδια η εταιρεια τους λεει οτι αμα θελετε να βαλετε τις υπηρεσιες μας πρεπει να παρετε εστω ενα φτηνο κινητο ή tablet android γιατι τα windows δεν θα τα υποστηριξουμε. ΑΡΑ τι να λεμε? (δεν μενουμε σε αλλη ευρωπαικη χωρα guys. Αμα δεν μπορουν τα windows κινητα να υποστηριξουν Ελλαδα τοτε ειναι ανουσιο το ολο θεμα).
Απλα για μενα που δεν με νοιαζουν τετοια apps μπορω πχ να δοκιμασω ξανα windows mobile 10. Αλλα για καποιον που θελει να κανει και κατι για δουλεια ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. (Χωρις παρεξηγησει Windows user ειμαι αλλα ξερω τι γινεται με Windows mobile)

Nick

Ακριβώς όπως τα λες είναι. Έστω και μια απαραίτητη εφαρμογή να λείπει , είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Το 920 έχω.Όταν πας να αγοράσεις smartphone ,αλλά και οποιδήποτε gadget πρέπει να ξέρεις σχεδόν 100 % τι θέλεις να κάνεις με αυτό. Μετά ,τι χρήματα έχεις να διαθέσεις και έπειτα διαλέγεις βάσει υποστήριξης που θα έχεις και specs.Η Microsoft τα πάει καλά σε τιμές ,υποστήριξη ,καλή λειτουργία αλλά θέλει δουλειά το store.Δεν είναι απαραίτητο να έχει π.χ 6 apps για την ίδια δουλειά , αλλά 1 ή 2 επιλογές .Ο αριθμός δεν παίζει ρόλο, αλλά η ποιότητα.

kostasb16b

Πολύ κρίμα όπως και το ποσο άνετα λύγιζε

Και εγώ για 950 xl με βλέπω. Το κακό είναι με τον κόσμο που παρασύρεται..
Δεν μπορεί στην Ελλάδα τα windows phone να είναι μπροστά από τα iPhone σε πωλήσεις και η ΔΕΗ να μην φτιάχνει εφαρμογή για Windows
Ειδικά τώρα που ξέρει που θα έχει εξτρα χρηστες στο desktop

NLS

Πάντως και η Alpha και η Εθνική που ενδιαφέρουν εμένα, έχουν εφαρμογές. Και μάλιστα μου το βρήκαν… ξένοι όταν το ρώτησα. Τώρα αν μια Ελληνική εταιρία δηλώνει ότι δεν θα υποστηρίξει την τρίτη σε μέγεθος πλατφόρμα, μόνο δικό της κακό κάνει. Τι είναι μεγαλύτερο; Το πόσο κακό κάνουμε στα παγκόσμια στατιστικά της Microsoft εμείς αν δεν πάρουμε τα νέα κινητά ή το πόσο κακό κάνει στην viva το να μην βάλει την εφαρμογή της σε μερικά χιλιάδες ακόμα smartphones στην δική της αγορά της Ελλάδας; Hint: Το πρώτο είναι αμελητέο. Από εκεί και πέρα έχουμε υπερεκτιμήσει την ανάγκη κάποιων apps όταν το web interface τους παίζει σούπερ στον edge. Εγώ κάθε μέρα που περνάει και βλέποντας τις κοτσάνες στις άλλες συσκευές να συσσωρεύονται (κακή χρονιά για τα smartphones) πάω όλο και γρηγορότερα για 950 XL. Έχουν κυκλοφορήσει και 2-3 video ήδη, με το πως ξεκλειδώνει με την ίριδα, με ημερήσιες φωτό και video και βραδινό video και βλέπω ότι έφτιαξαν τερατάκι. Εμένα το 6P ήταν μετά από Motorola το καινούριο, μετά το V10 και μετά το Z5 Premium στη λίστα (αν και το Z5 μόνο λόγω… στεγνού σκορ γιατί στην πραγματικότητα δεν μου άρεσε – και έχω και Z4 Tablet,… Συνέχεια »

james

Φαντάζομαι σε επόμενη παρτίδα θα το διορθώσουν, αλλά μέχρι τότε θα του έχει βγει το όνομα, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Θα πέσουν και πιο γρήγορα οι τιμές και θα το τσιμπήσουμε εμείς που ξέρουμε τι εστί νέξους.

tech21man

Ελπιζω να φτιαξουν το θεμα με το γυαλι.

NLS το θεμα με τα web browsers ειναι δικοπο μαχαιρι.

Απο τη μια συμφωνω απολυτα οτι οι περισσοτερες εφαρμογες “μοιαζουν” να ειναι shell μιας mobile web σελιδας.

Απο την αλλη, οκ το browser μπορει να ειναι καλο χρυσο και αγιο αλλα πληρη υποστηριξη personal computing λειτουργιων δεν εχει κανενα ουτε σε lagdroid (δεν κρατηθηκα sorry) ουτε σε ios ουτε σε windows phobe (σορρυ και εδω τα ιδια!).

Με αλλα λογια, ειναι δυσκολο να σκασεις 300-400-700 ακομη για ενα pc τσεπης οπως τα οραματιζονται ολοι και ξαφνικα να δεις οτι π.χ. το συστημα ταδε ηλεκτρονικης κρατικης εφαρμογης που χρησιμοποιεις στη δουλεια ΔΕΝ τρεχει σε κανενα browser, ακομη και flash enabled cloud browsers (τους οποιους τους εμπιστευεσαι?!). Αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα που απλα σου λεει, μεγαλε ασε τα γκατζετια και παρε laptop η ο,τι πρεπει για τη δουλεια σου. Ασε το fruit slash και το candy crush saga για τα υπολοιπα.

Λεωνίδας

Ε πάρτε και μία γ……η θήκη αφού δώσατε που δώσατε ένα σκασμό λεφτά! Δε νοείται να βλέπεις πανάκριβα τηλέφωνα χιλιογρατζουνισμένα σα να’ναι χρόνων! Υπάρχουν ωραιότατες θήκες χωρίς να χάνεται η αίσθηση του τηλεφώνου…Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου πέσει το τηλ. από τα χέρια…Ιδίως και αν είναι και λίγο μεγάλο…Με μια θηκούλα σώζεις το τηλ. σου! Δεν πιστεύω προσωπικά ότι λυγίζουν και σπάνε τόσο έυκολα…Περισσότερο ψάχνονται κάθε φορά πώς θα σαμποτάρουν κάθε τι που βγαίνει…

NZ

@Λεωνίδα, είπες τη σωστή κουβέντα! Αλλά και οι εταιρίες από τη μεριά τους, να είναι πιο προσεκτικές στο τι υλικά χρησιμοποιούν κλπ. Η αγορά ξύπνησε….

MANOS

Το bendgate αν δεν κάνω λάθος αποδείχθηκε ότι ήταν Fake, ποιος ο λόγος λοιπόν να το αναδημοσιεύουμε?

Το γυαλί που σπάει αν όντως ισχύει ότι είναι λόγο συστολής διαστολής από θερμοκρασία πολύ φοβάμαι ότι είναι άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για τον 810 ο οποίος βρίσκετε ακριβώς από κάτω.
Μάλλον και σε αυτό ευθύνεται η Samsung!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.