Η Niantic παρουσιάζει πρωτότυπο AR headset με τον Snapdragon AR2 Gen 1

niantic ar headset, Η Niantic παρουσιάζει πρωτότυπο AR headset με τον Snapdragon AR2 Gen 1

Στο Snapdragon Summit 2022, η Niantic παρουσίασε την τελευταία της έκδοση του AR headset της για εξωτερικούς χώρους.

Ο σχεδιασμός, ο οποίος δεν είναι τελικός αλλά ενδεικτικός, έχει μια σχετικά λεπτή διαφανή οθόνη και στο πίσω μέρος του διακρίνεται computer hardware. Τα δύο κομμάτια συνδέονται με μια ταινία που μοιάζει με ύφασμα.

Το gear τροφοδοτείται από τον Snapdragon XR2 Gen 1 που συνδέεται μέσω καλωδίων σε τηλέφωνο και μπαταρία. Το design αποκαλύπτει τη δυνατότητα του headset να αποδίδει πληροφορίες και εικονικούς κόσμους πάνω στον πραγματικό. Κάτι που μοιάζει απαραίτητο στοιχείο για μια εταιρεία όπως η Niantic που γνώρισε τεράστια επιτυχία με το Pokemon Go.

Ο κάμερες της συσκευής είναι αρκετά κρυφές, κυρίως στη γέφυρα των γυαλιών, με φακούς και στα πλαϊνά. Στόχος της Niantic είναι να προσφέρει άνετη εμπειρία παιχνιδιού για μία έως δύο ώρες με τη συσκευή βάρους κάτω των 250 γραμμαρίων.

Η Qualcomm περιέγραψε το Snapdragon AR2 Gen 1 ως το πρώτο της τσιπ επαυξημένης πραγματικότητας που κατασκευάστηκε ειδικά αφού οι προηγούμενες γενιές εστίασαν στην προσφορά ενός τσιπ που υποστήριζε περιπτώσεις χρήσης επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Αποτελείται από έναν επεξεργαστή AR, έναν συν-επεξεργαστή AR και συνδεσιμότητα που δεν βρίσκονται σε μία πλακέτα, αλλά στα δύο πλευρικά στελέχη και στη γέφυρα των γυαλιών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Μπλιάαααχχχ. Σιγά τα ΩΑΑΑ! Έχετε δει πόντους στο ΑΝΤΟΥΤΤΟΟΥΥ του βιονικ Α14 ? Έχετε δει την δική μας κάσκα MR XR ,TZR DDR ETC πόσο βουτερένια απλώνεται το FOV?
Apple rules ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΣΘΜΑΙΝΟΝΤΑΣ !!! 11@!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Niantic

Niantic: Απολύει 230 υπαλλήλους, ακυρώνει παιχνίδια NBA και Marvel

H Νiantic, η εταιρεία πίσω από το hit Pokemon Go, απέλυσε 230 υπαλλήλους, ένα χρόνο αφότου απέλυσε ακόμα 90 υπαλλήλους.

Games Niantic

Peridot: Το επαυξημένης πραγματικότητας pet game της Niantic

Στο Peridot, οι παίκτες θα μεγαλώνουν, θα φροντίζουν και θα εκτρέφουν εικονικά κατοικίδια, σαν μια iPhone εκδοχή του Tamagotchi.

Games iOS iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max

Pokemon Go: Καλύτερη λειτουργία στα iPhone με την τελευταία ενημέρωση

Η Niantic κυκλοφόρησε την ενημέρωση 1.191.0 για την εφαρμογή iOS του Pokemon Go, επιτρέποντάς της να τρέχει σε υψηλότερους ρυθμούς τα καρέ.

Games Niantic Pokemon Go

Harry Potter Wizards Unite: Κλείνει μέσα στο 2022

Από τις 6 Δεκεμβρίου 2021, το Harry Potter: Wizards Unite θα αφαιρεθεί από το App Store, το Google Play και το Galaxy Store