Intel Compute Card: PC σε μέγεθος πιστωτικής

Την Compute Card, έναν μικρό υπολογιστή στο μέγεθος πιστωτικής ανακοίνωσε επίσημα η Intel. Την Compute Card τη είδαμε αρχικά στη CES και σήμερα στην Computex μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόκειται στην ουσία πρόκειται για έναν μικρό υπολογιστή, με διαστάσεις πιστωτικής κάρτας (όσον αφορά στο μήκος και στο πλάτος) και στην ουσία, η Intel θέλει ο καθένας μας να μπορεί να μεταφέρει αυτό τον “εγκέφαλο”, ο οποίος θα μπορεί στη συνέχεια να τοποθετείται σε διάφορες συσκευές κι έτσι όλοι θα μπορούν να παίρνούν το PC του παντού, πάντοτε και με ευκολία.

Intel Compute Card, Intel Compute Card: PC σε μέγεθος πιστωτικής

Ένα παράδειγμα που δίνει η εταιρεία, είναι οθόνες, οι οποίες θα έχουν μια ειδική θήκη, όπου θα μπαίνει η Compute Card και θα “μεταμορφώνονται” σε έναν υπολογιστή κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του καθενός.

Intel Compute Card, Intel Compute Card: PC σε μέγεθος πιστωτικής

Για παράδειγμα, η Intel προτείνει μια συσκευή, η οποία λειτουργεί σαν ένα κέλυφος υπολογιστή (μια μικρή εκδοχή ενός πύργου), με θύρες USB, mini Display, HDMI και Ethernet, το οποίο μετατρέπεται σε έναν κανονικό υπολογιστή όταν θα εισέλθει η Compute Card.

Intel Compute Card, Intel Compute Card: PC σε μέγεθος πιστωτικής

Ήδη διάφορες εταιρείες όπως οι LG Display, Sharp, Dell, HP και Lenovo εργάζονται για τη δημιουργία λύσεων, όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η Compute Card. Η Compute Card έχει μήκος 94,5mm και πλάτος 55mm κι έρχεται στις εξής εκδοχές:

Intel Compute Card, Intel Compute Card: PC σε μέγεθος πιστωτικής

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Αν και η τιμή ακολουθεί την πολύ όμορφη και πρακτική συσκευή θα γίνει ανάρπαστη … ” όνειρα θερινής νυχτός ” θα βγει ως κόσμημα με την ανάλογη τιμή, φυσικά …. γιατί ; μα γιατί είναι intel

ΦΝ

Πραγματικά επαναστατικό και ενδιαφέρον …αλλάζοντας την έννοια της φορητότητας. Θα υπάρχουν οθόνες, λάπτοπ κτλ όπου απλά θα έχουν μια υποδοχή για την κάρτα και θα γίνονται ο υπολογιστής όποιου χρήστη θα τα χρειάζεται!

Kostas

@NikosAr Αν υπήρχε σοβαρός δεύτερος θα πρόσεχε και τις τιμές, από τη στιγμή που δεν έχει σοβαρό ανταγωνισμό δυστυχώς έτσι λειτουργεί η αγορά!
Όλοι τρέχουν πανικόβλητοι να προλάβουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και μόλις πιάνουν στόχους είναι ήδη εκεί η Intel και τους περιμένει…για χαβαλές τους έχει όλους!

NikosAr

@ΦΝ
Θα μου άρεσε να είναι αυτόνομο δηλ. με 1 hdmi για οθόνη και 2 USB και όχι απλά να είναι κάρτα που να χρειάζεται την ανάλογη ΝΕΑ υποδοχή και επιπλέον εξοπλισμό για να παίξει, αυτό θα ήταν πραγματικά καλό προϊόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.