NUA Robotics: Η βαλίτσα που συνδέεται με το κινητό και σε ακολουθεί [video]

Η μεγαλύτερη εξέλιξη που είδαμε στις βαλίτσες τη χρονιά που μας πέρασε ήταν ο εντοπισμός τους μέσα από το smartphone και η ενσωμάτωση μπαταρίας για να φορτίζεις τις συσκευές σου. Η NUA Robotics πάει στο επόμενο βήμα δημιουργώντας μια ακόμη πιο έξυπνη βαλίτσα η οποία κινείται αυτόνομα και ακολουθεί τον κάτοχό της.

Η NUA Robotics για να δημιουργήσει το συγκεκριμένο prototype ενσωμάτωσε έναν αισθητήρα κάμερας και Bluetooth, για να συνδεθεί μέσω του ειδικού app με το κινητό. Επομένως η βαλίτσα γνωρίζει που είναι ο ιδιοκτήτης της και τον ακολουθεί.

Όπως είπαμε, πρόκειται για prototype, το οποίο όμως η εταιρεία ευελπιστεί σε ένα χρόνο από τώρα να το βγάλει στην αγορά. Ακόμη δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με την λειτουργία ή την μπαταρία που ενσωματώνει και πόση διάρκεια έχει.

Ο CEO της εταιρείας, Alex Libman αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα καθημερινά αντικείμενα εκτός από την βαλίτσα. Μπορεί για παράδειγμα το καρότσι του σουπερ μάρκετ να σε ακολουθεί αντί να το σπρώχνεις εσύ, κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Δείτε το video:

, NUA Robotics: Η βαλίτσα που συνδέεται με το κινητό και σε ακολουθεί [video]

, NUA Robotics: Η βαλίτσα που συνδέεται με το κινητό και σε ακολουθεί [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
@Papaki

Άμα ο κάτοχος δει ξαφνικά έναν σκύλο την ώρα που θα τρέχει ο σκύλος καταπάνω του και τρέχει και ο κάτοχος για να ξεφύγει από το σκύλο, η βαλίτσα θα συνεχίζει να τον ακολουθεί;

Kostas

@papaki λογικα θα βγαζει ποδια και θα τρεχει και αυτη μαζι σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.