Nvidia EGX Edge Platform: Νέα τεχνολογία υπερυπολογιστών με ταχεία επεξεργασία δεδομένων

, Nvidia EGX Edge Platform: Νέα τεχνολογία υπερυπολογιστών με ταχεία επεξεργασία δεδομένων

Στις κάρτες γραφικών η Nvidia βρίσκεται στην κορυφή με αποτέλεσμα τα έσοδα της να προέρχονται στο μεγαλύτερο ποσοστό από τις πωλήσεις των καταναλωτικών προϊόντων. Η πράσινη εταιρεία όμως τώρα ανακοινώνει την Nvdia EGX Edge Supercomputing Platform η οποία συνδυάζει το CUDA-X software με πιστοποιημένους GPU servers.

Η νέα τεχνολογία υπερυπολογιστών της Nvidia έχει ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες όπως η BMW, Samsung, Walmart και υποστηρίζεται από την Microsoft για τις εφαρμογές Azure και Azure AI.

Σύμφωνα με την Nvidia, το Walmart ανέπτυξε την τεχνολογία EGX στο εργαστήριο λιανικής πώλησης Levittown, της Νέας Υόρκης με σκοπό την βελτίωση των αγορών στο κατάστημα. Με αυτό τον τρόπο οι υπάλληλοι του καταστήματος ενημερώνονται έγκαιρα για να μαζέψουν τα άδεια καρότσια, να γεμίσουν τα ράφια με προϊόντα και να ανοίξουν περισσότερα ταμεία. Το Walmart με την χρήση του EGX υπολογίζει περισσότερα από 1.6 terabyte δεδομένων ανά δευτερόλεπτο σε πραγματικό χρόνο.

Όσον αφορά την Samsung, ο Νοτιοκορεάτικος κολοσσός χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία της Nvidia για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ημιαγωγούς. Η BMW από την άλλη προσαρμόζει την τεχνολογία σε κάμερες και αισθητήρες για να αυτοματοποιήσει την επιθεώρηση ενός οχήματος.

Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα της Nvidia μπορεί να βοηθήσει και τις πόλεις με την χρήση του Nvidia Metropolis το οποίο ελέγχει την κίνηση στους δρόμους. Τέλος, το EGX Edge μπορεί να βοηθήσει και στο 5G καθώς και στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, η εικονική πραγματικότητα αλλά και το gaming.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.