Nvidia RTX 3080: Έχουν όντως πρόβλημα οι πυκνωτές τους;

, Nvidia RTX 3080: Έχουν όντως πρόβλημα οι πυκνωτές τους;

Οι νέες κάρτες τις Nvidia κυκλοφόρησαν, φέρνοντας υποσχέσεις για μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις περσινές κάρτες της σειράς RTX 20xx. Όμως, όσοι μπόρεσαν να προμηθευτούν τη νεότερη RTX 3080 από κάποιον άλλο κατασκευαστή, πέραν της Nvidia, αναφέρουν ότι η κάρτα πολλές φορές κρασάρει, χωρίς να γνωρίζουν την αιτία.

Η ιστοσελίδα Igor’s Lab ανέβασε μία δική της έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι συνεργάτες της Nvidia που κατασκευάζουν τις δικές τους προτάσεις RTX 3080 έκαναν οικονομία στους πυκνωτές. Μία μέρα αργότερα, η εταιρεία EVGA έδωσε τη δική της απάντηση, υποστηρίζοντας ότι η διάταξη των πυκνωτών που χρησιμοποίησε αρχικά για τις δικές της RTX 3080 είχαν αρκετά προβλήματα.

Στις δικές της δοκιμές στη διάρκεια της μαζικής παραγωγής, η EVGA ανακάλυψε ότι η λύση με 6 POSCAPs πυκνωτές δε μπορούσε να ανταπεξέλθει σε καθημερινή χρήση. Οπότε, η εταιρεία ξεκίνησε το σχεδιασμό νέας διάταξης πυκνωτών, με 4 POSCAPs και 20 MLCC πυκνωτές που λειτουργούσε καλύτερα. Όμως, είχε ήδη στείλει σε κάποιους reviewers την RTX 3080 με την παλιά σχεδίαση, λόγω έλλειψης χρόνου. Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε πως όλες οι κάρτες που στάλθηκαν στους αγοραστές είχαν τη νέα διάταξη.

Όμως τι γίνεται με τους υπόλοιπους κατασκευαστές; Η MSI, η Gigabyte και η Zotac όλοι διαβεβαίωσαν πως οι πυκνωτές στις κάρτες τους δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι οι νέοι drivers της Nvidia θα λύσουν το πρόβλημα μία και καλή. Αυτή είναι και η επίσημη τοποθέτηση της ίδιας της Nvidia, ενώ κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες και τους νέους drivers για να λυθούν τα όποια προβλήματα υπήρχαν μέχρι σήμερα στη σειρά RTX 30xx.

Η ιστοσελίδα PC Word αναφέρει πως όντως μετά το update των drivers η κάρτα γραφικών τους δεν κρασάρει πλέον, με την ιστοσελίδα να έχει στην κατοχή της μάλιστα την EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 με την παλιά διάταξη πυκνωτών. Όμως, η ιστοσελίδα σημειώνει πως μετά το update υπάρχουν πλέον “μικροί περιορισμοί” στο χρονισμό της GPU. Μένει να δούμε περισσότερες αναφορές από τους χρήστες για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις νέες RTX 30xx.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης

Ελεγα να παρω μια 3070 οταν εβγαινε αλλα μαλοον θα παω σε 4070 σε καμια διετια!!Θα παιζω σε PS5 ολα τα παιχνιδια τελικα που θα εχει και 3d audio,αστραπιαιο σκληρο και αλλα καλουδια!!Ετσι θα εχω ολα τα αποκλειστικα του PS5 και τα 3d parties και τα 2-3 καλα της μαικροσοφτ φορτσα,γκιαρς και κανα φειμπλ θα τα παιξω στο πισι σε καμια 2ετια 4κ 60αρι και πανω και οχι σπασμενο 60αρια που θα ταν σιγουρα σε xbox ας πουμε!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.