Ο νέος Mac Pro έχει πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο

Mac Pro, Ο νέος Mac Pro έχει πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης, η Apple είπε ότι ορισμένοι σκληροί δίσκοι SATA ενδέχεται να αποσυνδεθούν απροσδόκητα από τον Mac Pro 2023 αφού ο υπολογιστής ενεργοποιηθεί από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Η Apple ανέφερε ότι «έχει γνώση αυτού του ζητήματος» και θα το διορθώσει σε μια «μελλοντική ενημέρωση macOS».

Ενώ ο Mac Pro έχει διαμορφωθεί με χώρο αποθήκευσης SSD, διαθέτει θύρες SATA για τη σύνδεση εσωτερικών σκληρών δίσκων και ορισμένοι μπορεί να αποσυνδεθούν λόγω σφάλματος.

“Ορισμένα μοντέλα εσωτερικών μονάδων SATA ενδέχεται να αποσυνδεθούν απροσδόκητα από τον υπολογιστή σας αφού ο Mac σας ξυπνήσει από κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο Mac σας τεθεί αυτόματα σε αναστολή λειτουργίας ή εάν θέσετε τον Mac σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Εάν δείτε ένα μήνυμα ότι ο δίσκος σας δεν εξήχθη σωστά, μπορείτε να επανεκκινήσετε τον Mac σας για να συνδεθείτε ξανά στη μονάδα.”

Μέχρι να φτάσει η ενημέρωση, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τον Mac Pro να μην μπαίνει αυτόματα σε αδράνεια ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις συστήματος, κάνοντας κλικ στο Οθόνες → Για προχωρημένους… και ενεργοποιώντας την επιλογή “Αποτροπή αυτόματης αδράνειας όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη”.

Ο νέο Mac Pro που κυκλοφόρησε την Τρίτη διαθέτει το τσιπ M2 Ultra της Apple. Ο πύργος έχει τον ίδιο σχεδιασμό με το μοντέλο που βασίζεται στην Intel από το 2019, αλλά δεν υποστηρίζει κάρτα γραφικών και μνήμη RAM με δυνατότητα αναβάθμισης από τον χρήστη λόγω της ενοποιημένης αρχιτεκτονικής πυριτίου της Apple.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Gear Apple iPad iPadOS

Apple: Αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους σχεδόν 40 δισ. δολάρια για το iPadOS – Αναγνωρίστηκε ως «gatekeeper»

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ αναγνώρισαν το iPadOS, το λειτουργικό σύστημα της Apple για iPad, ως σημαντικό gatekeeper.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro: Δυσκολεύεται η εταιρεία να το κάνει φθηνότερο

Tο Apple Vision Pro έχει κυκλοφορήσει εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και οι πωλήσεις έχουν αρχίσει να μειώνονται σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Software Apple iOS

iOS 18: Έρχονται «επισκευές» σε Notes, Mail, φωτογραφίες και εφαρμογές γυμναστικής

Tο iOS 18 θα «επισκευάσει» πολλές από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Notes, Mail, Photos και Fitness.