Ο σκύλος ρομπότ της Boston Dynamics βοηθάει ασθενείς με κορονοϊό

Η Boston Dynamics τον προηγούμενο χρόνο παρουσίασε δύο ρομπότ, τον Atlas που θυμίζει άνθρωπο και τον Spot που μοιάζει με σκύλο. Το ρομπότ της Boston Dynamics χρησιμοποιείται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό.

Σήμερα, η Boston Dynamics ανακοίνωσε επίσημα ότι οι σκύλοι ρομπότ θα επιτρέψουν την μεταφορά των ασθενών από απόσταση. Επιπλέον, η εταιρεία θα προσφέρει τόσο το hardware όσο και το software το οποίο κρύβεται πίσω από την τηλε-υγεία και ελπίζει ότι όλα τα ρομπότ αυτού του είδους θα επωφεληθούν από την τεχνολογία.

, Ο σκύλος ρομπότ της Boston Dynamics βοηθάει ασθενείς με κορονοϊό

Το ρομπότ χρησιμοποιεί ένα iPad και ένα ραδιόφωνο το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στο κεφάλι του. Οι επαγγελματίες στον τομέα της υγείας μπορούν να δώσουν εντολές στου σκύλους για να “αξιολογήσουν” τους ανθρώπους που υποπτεύονται ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Αυτή η αξιολόγηση θα γίνεται σε έναν χώρο εκτός νοσοκομείου ώστε να μην έρχονται οι επαγγελματίες υγείας σε επαφή με κάποιο πιθανό κρούσμα.

Η Boston Dynamics προσπαθεί να βρει τρόπο για να συλλέγει εξ αποστάσεως πληροφορίες όπως η θερμοκρασία του σώματος, ο αναπνευστικός ρυθμός, ο παλμός και ο κορεσμός οξυγόνου. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζεται η χρήση των θερμικών καμερών ενώ μία κάμερα RGB θα μετράει την συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Επιπλέον, στο μέλλον η Boston Dynamics ελπίζει να χρησιμοποιήσει UC-V φως και άλλες τεχνολογίες οι οποίες θα ενσωματωθούν στο ρομπότ για την απολύμανση των επιφανειών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.