Ο Zuckerberg ανακοινώνει το Meta Quest Pro των 1.500 δολαρίων

meta quest pro, Ο Zuckerberg ανακοινώνει το Meta Quest Pro των 1.500 δολαρίων

To Μeta Quest Pro Virtual Reality headset παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον Mark Zuckerberg. Το VR δίνει στον χρήστη την καθηλωτική εμπειρία να βρίσκεται σε ένα κατασκευασμένο περιβάλλον που δεν είναι πραγματικό, όσο ρεαλιστικό κι αν φαίνεται. Και η τιμή του ανέρχεται σε 1.499 δολάρια.

Ο CEO και συνιδρυτής της Meta έριξε το βλέμμα του και στην Apple, η οποία υποτίθεται ότι θα παρουσιάσει το δικό της mixed reality headset στις αρχές του επόμενου έτους.

Αν και δεν ανέφερε ονομαστικά την Apple, έκανε κάποια σχόλια αναφερόμενα στον λεγόμενο «Walled Garden» του Κουπερτίνο. “Σε κάθε γενιά υπολογιστών, υπήρχε ένα ανοιχτό οικοσύστημα και ένα κλειστό οικοσύστημα, υπήρχαν Windows και Mac, μετά Android και iOS. Τα κλειστά οικοσυστήματα επικεντρώνονται στον αυστηρό έλεγχο και την ενοποίηση για να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες και να κλειδώσουν. αυτή η αξία καταλήγει να ρέει στην πλατφόρμα με την πάροδο του χρόνου”, σημείωσε.

“Βλέπω ότι ο ρόλος μας δεν είναι απλώς να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση αυτού του ανοιχτού οικοσυστήματος, αλλά να διασφαλίσουμε ότι το ανοιχτό οικοσύστημα θα κερδίσει σε αυτήν την επόμενη γενιά του Διαδικτύου”, τόνισε.

Ο θυμός του Zuckerberg για την Apple κρατάει από πέρυσι όταν η εταιρεία έδωσε στους χρήστες iPhone την ευκαιρία να εξαιρεθούν από την παρακολούθηση από εφαρμογές και ιστότοπους με σκοπό τη λήψη προσαρμοσμένων διαφημίσεων. Και αυτό χτύπησε σκληρά τη Meta καθώς η λειτουργία Διαφάνειας Παρακολούθησης Εφαρμογών (ATT) κόστισε στην εταιρεία περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Και ενώ αυτός δεν ήταν ο μόνος υπεύθυνος παράγοντας, για το έτος μέχρι σήμερα οι μετοχές της Meta έχουν υποχωρήσει 210 δολάρια ή αλλιώς 62%.

Το Meta Quest Pro είναι μια συσκευή γεμάτη με καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως αισθητήρες υψηλής ανάλυσης για στιβαρές εμπειρίες μικτής πραγματικότητας, καθαρές οθόνες LCD για ευκρινή γραφικά, εντελώς νέα και πιο κομψή σχεδίαση, καθώς και eye tracking και φυσικές εκφράσεις προσώπου για να βοηθήσετε το avatar σας να σας αντικατοπτρίζει πιο φυσικά στο VR.

Είναι η πρώτη συσκευή που τροφοδοτείται από τη νέα πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon XR2+, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για VR να λειτουργεί με 50% περισσότερη ισχύ από το Meta Quest 2 με καλύτερη θερμική απαγωγή, με αποτέλεσμα σημαντικά καλύτερη απόδοση. Κάθε Meta Quest Pro έρχεται με 12 GB μνήμης RAM, 256 GB αποθηκευτικού χώρου και 10 αισθητήρες υψηλής ανάλυσης που βοηθούν στη βελτίωση μιας ποικιλίας καθηλωτικών εμπειριών.

Ο μηχανισμός face και eye tracking βοηθάει στην απόδοση της εικόνας που έρχεται μπροστά στα μάτια του χρήστη και τα δύο χειριστήρια Quest Touch Pro υποστηρίζουν πιο λεπτομερή κίνηση, αφού καταγράφεται η κίνησή τους μέσω καμερών που έχουν ενσωματωμένες. Η μπαταρία της συσκευής αντέχει 60-90 λεπτά με μία φόρτιση αλλά υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης σε παροχή ρεύματος μέσω καλωδίου USB Type-C.

Θα είναι διαθέσιμο για αγορά στις 25 Οκτωβρίου για 1.499,99 $ USD, και περιλαμβάνει το headset, controllers Meta Quest Touch Pro, συμβουλές γραφίδας, μερικούς αποκλειστές φωτός και βάση φόρτισης. Οι προπαραγγελίες γίνονται από το Meta Store σε οποιαδήποτε χώρα υποστηρίζονται προϊόντα Meta Quest και από επιλεγμένους συνεργάτες λιανικής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.