Ο συνιδρυτής της Oculus φεύγει από την εταιρεία

oculus funder leaves facebook, Ο συνιδρυτής της Oculus φεύγει από την εταιρεία

Ο Palmer Luckey, ο συν-ιδρυτής της εταιρείας VR, Oculus, σταματά να δουλεύει για την εταιρεία, η οποία ανήκει στο Facebook. Ο Luckey είναι ο δημιουργός του Oculus Rift headset. Με δήλωσή του στο UploadVR, εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε την είδηση και δήλωσε πως ο Palmer Luckey θα τους λείψει.

Με νέες δηλώσεις στο The Verge, το Facebook συνεχίζει να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Luckey, αλλά δεν επιβεβαιώνει αν η αποχώρηση ήταν οικειοθελής ή όχι. Γίνεται αναφορά στην “κληρονομιά” που αφήνει πίσω του ο Palmer, στο εφευρετικό μυαλό του που βοήθησε στην δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας και την επανάσταση του VR.

“Palmer’s legacy extends far beyond Oculus. His inventive spirit helped kickstart the modern VR revolution and helped build an industry. We’re thankful for everything he did for Oculus and VR, and we wish him all the best”.

O 24χρονος Luckey έγινε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα αφού παραδέχτηκε ότι είχε βοηθήσει στην δημιουργία ενός internet trolling group που υποστήριζε τον Donald Trump. Ο ίδιος στη συνέχεια απολογήθηκε και έκτοτε κρατά τις αποστάσεις του.

Ο ίδιος κατέθεσε σε μια μήνυση κατά τις Oculus από μια gaming ονόματι ZeniMax, η οποία και κέρδισε 50 εκατ. δολάρια ενάντια της Oculus. Μετά την αναδιοργάνωση της Oculus τέλη του 2016, ο ρόλος του Luckey δεν ήταν ξεκάθαρος, αλλά Oculus και Facebook επέμεναν ότι παραμένει στο δυναμικό της εταιρείας.

Πριν από την απόσυρσή του από την δημόσια σφαίρα πέρσι, ο Luckey ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο της βιομηχανίας του VR. Μένει να δούμε τα επόμενα βήματά του.

oculus funder leaves facebook, Ο συνιδρυτής της Oculus φεύγει από την εταιρεία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Billk

Θα πάει στην apple

o.k.man

@Billk Δεν νομίζω να είναι (τόσο) μαζόχας! 🙂

bezilys

Στο καλό….

o.k.man

Μάλλον θα μείνει ανεξάρτητος εάν γνωρίζετε περισσότερο τον χαρακτήρα του Palmer Luckey που ήταν ανεξάρτητος και πριν πάει στην εταιρία του φατσοβιβλίου.
Οπότε τα παραμύθια των applefans για την apple ξεχάστε τα! (που έτσι και αλλιώς και αδιάφορη του είναι και δεν έχει κάνει και η ξ-apple-ς καμία προσφορά!)

o.k.man 2

Hey applefans που ψευτο-ονειρεύεστε να δείτε τον Palmer Luckey στην ξ-apple.
Kοιτάξτε τι σωστό είπε πριν ένα χρόνο το 2016 ο Palmer Luckey ο εφευρέτης του Oculus Rift για την apple!

– Palmer Luckey: ‘We’ll make Oculus for Mac when Apple release a good computer’
Μετάφραση : – Palmer Luckey: «Θα κάνουμε Oculus για Mac, όταν η Apple κυκλοφορήσει ένα καλό υπολογιστή»!!

Αχαχαχαχαχαχα! σωστός…!!!

Γιώργος Μι

Έχω αρχίσει να απογοητεύομαι από τα σχόλια κάποιων.
Ανταλλαγή απόψεων και διαφωνίες επάνω σε αυτές το καταλαβαίνω.
Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι το καφενείο που προσπαθούν κάποιοι μόνιμα να δημιουργήσουν.
Αφού θέλετε οπαδισμό και στρατόπεδα γιατί δεν αλλάζετε χόμπι? Υπάρχουν οι ομάδες και τα γήπεδα για να ξεδώσετε και άπειρα καφενεία ακόμα και ιντερνετικά καφενεία !!!
Κρίμα πραγματικά

o.k.man

@Γιώργος Μι πραγματικά αυτό εννοώ επίσης! Όπως εάν έχεις διαβάσει και διαπιστώσει και σε άλλες αναρτήσεις-σχόλια που κάνω ποτέ δεν υποστηρίζω καμία εταιρία συγκεκριμένα.
Είμαι γενικά υπέρ της προόδου της επιστήμης των εφευρέσεων των smartphones κινητών, υπολογιστών κ.α. που συμβαίνει στην κάθε εταιρία και εφευρέτη (ή εφευρέτες τους) στον κόσμο, (και αυτή είναι η ομορφιά τους!) χωρίς την πολύ άσχημη και καθυστερημένη οπαδοποίηση-προβατοποίηση ορισμένων στις τεχνολογικές εταιρίες (ιδίως στα κινητά smartphones κ.α. και στις εταιρίες τους) που αρκετοί οικειοθελώς δυστυχώς δημιούργησαν και όπως συμβαίνει περισσότερο συγκεκριμένα σε ορισμένους apple fanatics και φυσικά δεν εννοώ τους απλούς apple users. Απλά τους την λέω σε ορισμένους applefans (όχι στους απλούς apple users) που νομίζουν ότι ο κόσμος τους, γυρίζει γύρω από ένα μηλαράκι της apple και θέλουν να τον επιβάλουν με τον τρόπο τους στους άλλους υποτιμώντας τους!

VasiliS7Edge

Το λογικότερο θα ήταν να πάει στην Samsung μιας και έχουν στενή συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.