Oculus Quest: Γίνεται μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο γρήγορο το επόμενο VR headset

Oculus Quest, Oculus Quest: Γίνεται μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο γρήγορο το επόμενο VR headset

Πληροφορίες θέλουν το τμήμα Oculus του Facebook να εργάζεται πάνω σε ένα νέο Oculus Quest. Ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης εργάζεται πάνω σε πολλούς πιθανούς διαδόχους του Quest, με  ορισμένα μοντέλα σε προηγμένες δοκιμές να είναι μικρότερα, ελαφρύτερα και να έχουν ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης εικόνας.

Το νέο VR Headset θα προσφέρει οθόνη με τουλάχιστον 90Hz ρυθμό ανανέωσης για μια πιο ομαλή και πιο ρεαλιστική εμπειρία παιχνιδιού ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως δοκιμάζουν συσκευές και στα 120Hz. Η εταιρία όμως φαίνεται να βρίσκει την χρυσή τομή ρυθμού ανανέωσης και κατανάλωσης, στα 90Hz αφού το Oculus Quest πρόκειται για Standalone συσκευή, δεν απαιτεί σύνδεση με υπολογιστή ή κινητό και η αυτονομία της μπαταρίας είναι καθοριστικής σημασίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των συσκευών VR είναι το βάρος της συσκευής και η κούραση που προκαλεί στους χρήστες. Γι’ αυτό τον λόγο το Oculus Quest θα είναι μικρότερο από τον προκάτοχό του, κατά 10% έως και 15%. Θα είναι κατά συνέπεια και ελαφρύτερο, κάτω από 450 γραμμάρια με τον ρόλο τους να παίζουν τα διαφορετικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Για τη νέα συσκευή Quest, το Facebook δοκιμάζει την αφαίρεση του υφάσματος από τις πλευρές και το αντικαθιστά με περισσότερο πλαστικό όπως το τρέχον Oculus Rift S. Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αλλαγής των υλικών που χρησιμοποιούνται στους ιμάντες, ώστε να είναι πιο ελαστικοί και πιο άνετοι.

Oculus Quest, Oculus Quest: Γίνεται μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο γρήγορο το επόμενο VR headset

Η εταιρεία δεν έχει οριστικοποιήσει ποια νέα έκδοση του Oculus Quest θα κυκλοφορήσει και το τελικό προϊόν μπορεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που αναφέρουν οι πληροφορίες. Για να πλαισιώσει το νέο headset, το Facebook εργάζεται επίσης σε ένα επανασχεδιασμένο χειριστήριο που είναι πιο άνετο και διορθώνει το ζήτημα του τρέχοντος χειριστηρίου όπου το κάλυμμα της μπαταρίας μερικές ανοίγει αρκετά εύκολα. Το νέο χειριστήριο θα είναι συμβατό με το τρέχον Quest.

Η εταιρία είχε προγραμματίσει να αποκαλύψει την συσκευή προς το τέλος του 2020, αλλά αντιμετωπίζει πιθανές καθυστερήσεις λόγω του αντίκτυπου του Covid-19 στην ανάπτυξη προϊόντων και στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Με την υπάρχουσα κατάσταση η πιθανότερη περίοδος παρουσίασης του προϊόντος, τοποθετείται στις αρχές του 2021.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
redek

που πωλειται στην ελλαδα?

Κώστας Βλαχάκης

Δεν υπάρχει διαθέσιμο στην Ελλάδα από αντιπρόσωπο. Θα το βρείτε σε διάφορα ελληνικά καταστήματα αν ψάξετε στο ίντερνετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.