Oculus Rift CV1: Απαιτήσεις Συστήματος

Κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει αρκετές λίστες με τις απαιτήσεις συστήματος για τo Headset CV1 της Oculus Rift που κυκλοφορεί τους πρώτους μήνες του 2016. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε μιλούσε για μόλις δύο θύρες USB 3.0 ενώ τώρα για τρεις με επιπλέον μία USB 2.0.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας μάς έχει και μιλάμε για VR (εικονική πραγματικότητα) από τις αρχές του έτους, ενώ αρκετοί από την ημερομηνία ίδρυσης της Oculus, όπου μέσω donation προσπαθούσαν να βοηθήσουν στην εκκίνηση ανάπτυξης του πρώτου VR Headset. Βέβαια η VR δεν είναι μια μορφή τεχνολογίας που κοστίζει λίγο, καθώς το απαραίτητο hardware για να στηθεί ένα σύστημα που να το υποστηρίξει κοστίζει αρκετά χρήματα, περίπου όσο τα νοίκια ενός έτους. Κι αυτό φαίνεται και από τις απαιτήσεις που έχει το Headset Oculus Rift CV1.

Ξεκινώντας από τα βασικά, βλέπουμε ότι το CV1 χρειάζεται ρεύμα από 3 θύρες USB 3.0 και μία USB 2.0 για να στηρίξει το headset με όλα του τα αξεσουάρ (μικρόφωνα, ακουστικά, εικόνα). Να πούμε σε αυτό το σημείο, προτού προχωρήσουμε, ότι καλό θα ήταν οποιαδήποτε χρήση HUB να αποφευχθεί, καθώς οι θύρες που είναι πάνω στη μητρική ή προέρχονται από το 19-PIN είναι οι καλύτερες επιλογές, χωρίς απώλειες ρεύματος. Κάτι που σημαίνει ότι αποχαιρετάτε από τη μητρική σας το συγκεκριμένο αριθμό θυρών, που συνεπώς σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε μια πιο προικισμένη μητρική για να κάνετε τη δουλειά σας. Όσοι το επιθυμούν, οι multibay επιλογές είναι αρκετές με 4άδες USB 3.0 μέσω του 19-PIN.

Το σύστημα των Windows, είναι αναμενόμενο, καθώς τα 64-bit είναι η μόνη επιλογή για να έχετε την πληθωρική RAM που φτάνει ως τα 32GB με τις απαιτήσεις να είναι στα 8GB, αλλά με προϋποθέσεις για περισσότερα. Γνώμη μας είναι ένα DIMM των 8GB στον υπολογιστή με τρεις θέσεις ελεύθερες, θα ήταν ικανοποιητική επιλογή για μια αρχή.

Η κάρτα γραφικών, δε θα μπορούσε να είναι φθηνότερη από 300-400 ευρώ για κανένα λόγο. Θέλετε λόγω του απαραίτητου Rendering, λόγω ανάγκης χρήσης εικονική μνήμης στα 4GB (πάντα γι’ αρχή), ή λόγω πυρήνα μνήμης και επεξεργαστή σε Hi End κλίμακα; Διαλέξτε την κατηγορία σας και όπως και να έχει, μια κάρτα Nvidia GTX 970 ή μία AMD R9 290 είναι μια καλή βάση. Εννοείται, ότι μια καλύτερη επιλογή θα ήταν προτιμότερη και μελλοντικά ιδανικότερη, αλλά κι αυτές είναι αξιόπιστες για τις παροντικές ανάγκες του VR.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από έναν Intel i5-4590, καθώς είναι από τις πιο δυνατές επιλογές για έναν Hi End Gaming υπολογιστή, συνεπώς και για ένα gaming VR Headset, όπου οι ανάγκες περίπου είναι οι ίδιες, πάντα με υπόνοιες για κάτι ακόμα καλύτερο και δυνατότερο, για μελλοντική χρήση.

Συνοπτικά οι απαιτήσεις:

  • NVIDIA GTX 970 / AMD 290 ίση ή καλύτερη
  • Intel i5-4590 ίσος ή καλύτερος
  • 8GB+ RAM
  • Compatible HDMI 1.3 video output
  • 3x USB 3.0 θύρες + 1x USB 2.0 θύρα
  • Windows 7 SP1 64-bit ή νεότερη έκδοση

Η έκδοση για τους απλούς καταναλωτές (consumer edition) του Oculus Rift CV1 θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2016, με τιμή που θα αγγίζει τα 350 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 400, χωρίς ακόμα να είναι τελεσίδικα τα ποσά αυτά.

Oculus Rift CV1: Απαιτήσεις Συστήματος, Oculus Rift CV1: Απαιτήσεις Συστήματος

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AngelsVenom

Τι εννοείτε η απλή έκδοση; Θα κυκλοφορήσει και άλλη;

AngelsVenom

Οκ, ευχαριστώ.

Γιωργος Παππας

Και καπως ετσι μπαινουμε στην εποχη που τα 8gb ram ειναι λιγα :P.

Darth

καλύπτω όλες της προϋποθέσεις εκτός από Usb εχω μια θήρα ελεύθερη και αυτή από μπροστά χαχαχα στης υπολιπες 11 έχει από συσκευές μεχρι sensores και δεν θυσιάζω τπτ για ενα vr

NLS

Ρε παιδιά τι σημαίνει απώλειες ρεύματος όταν μιλάμε για powered hubs;

Darth

@NLS και πόσο να δώσει ενα καημένο hub ανα θήρα?

usb 3 δινουν 1A
usb2 0.5
δλδ μονο για το rift θέλει 4Α… δεν κυκλοφορούν και πολλά hub με 4A

Darth

@NLS και εφόσον θα γίνει extend μόνο μια θυρα.. ουσιαστικά θα χουμε και μπόλικο bottleneck…
και θα πεταει κάθε τόσο την συσκευη εξω… ετσι απλα δεν (για την ώρα εστο )

Nikos

Mpenoun se Xbox 360?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Meta

Η Apple προσλαμβάνει τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων AR της Meta

Η Apple φαίνεται να προσέλαβε τον Andrea Schubert, υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Meta για τα προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας (AR), σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Bloomberg Mark Gurman στο ενημερωτικό δελτίο του Power On.

Games Oculus YouTube

Resident Evil 4 VR: Βίντεο που διέρρευσε φανερώνει πως το “The Mercenaries” έρχεται το 2022

Νέο βίντεο που διέρρευσε υποδηλώνει ότι το Resident Evil 4 VR μπορεί να λαμβάνει μια δωρεάν ενημέρωση που προσθέτει τη λειτουργία The Mercenaries το 2022.

Games Oculus Oculus VR

Oculus Quest 2: Νέα εμπειρία VR με μεγαλύτερη ανάλυση και 90Hz

Στην καρδιά του Quest 2 βρίσκεται το Snapdragon XR2 chipset της Qualcomm, το οποίο συνοδεύεται από 6GB μνήμης RAM.

Gear Facebook Oculus Oculus VR

Oculus Quest: Γίνεται μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο γρήγορο το επόμενο VR headset

Το νέο VR headset Oculus Quest θα προσφέρει τουλάχιστον 90Hz ρυθμού ανανέωσης για μια πιο ομαλή και πιο ρεαλιστική εμπειρία παιχνιδιού.