Οι αρχές στη Σιγκαπούρη θέλουν κάθε κάτοικος να φοράει συσκευή ανίχνευσης του κορονοϊού

, Οι αρχές στη Σιγκαπούρη θέλουν κάθε κάτοικος να φοράει συσκευή ανίχνευσης του κορονοϊού

Τα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει να χαλαρώνουν τόσο στην χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντική η ιχνηλάτηση του ιού. Ο υπουργός έξυπνων εθνών Vivian Balakrishnan, αποκάλυψε ότι η Σιγκαπούρη ετοιμάζει μία φορητή συσκευή ανίχνευσης του κορονοϊού. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν η χρήση του wearable θα είναι υποχρεωτική.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το hardware θα είναι μία συσκευή η οποία θα μπορεί να υπάρχει οπουδήποτε όπως μία τσάντα ή την τσέπη του χρήστη και θα είναι ανεξάρτητη από το smartphone. Μέχρι και αυτήν την στιγμή η εφαρμογή TraceTogether έχει 1.4 εκατομμύρια χρήστες με τον υπουργό ανάπτυξης Lawrence Wong να αναφέρει ότι πρέπει το 75% του πληθυσμού να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να είναι αποτελεσματική.

Σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, η κυβέρνηση αναφέρει ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται με κρυπτογράφηση στην συσκευή και δεν θα τα ζητήσει εκτός και αν κάποιος μολυνθεί. Να αναφέρουμε ότι η Σιγκαπούρη αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που ανέπτυξε η Apple με την Google.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.