Οι χρήστες iPad στην ΕΕ θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από εναλλακτικά καταστήματα από τις 16 Σεπτεμβρίου

iPad Apple, Οι χρήστες iPad στην ΕΕ θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από εναλλακτικά καταστήματα από τις 16 Σεπτεμβρίου

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την πώληση εφαρμογών iPad μέσω καταστημάτων εφαρμογών τρίτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, που συμπίπτει με την κυκλοφορία του iPadOS 18.

Η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Apple με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ (DMA), ο οποίος επιβάλει στην εταιρεία να επιτρέπει στις συσκευές της να χρησιμοποιούν εναλλακτικά συστήματα εφαρμογών.

Το λειτουργικό σύστημα iPad της Apple χαρακτηρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «υπηρεσία βασικής πλατφόρμας» τον Απρίλιο σύμφωνα με τους κανόνες του DMA, όπως είχε χαρακτηρίσει και το iOS, το App Store και το Safari. Έτσι, δόθηκαν στην Apple έξι μήνες για να ενημερώσει το iPadOS και να συμμορφωθεί με τους κανόνες.. Η Apple επιβεβαίωσε αργότερα ότι θα μεταφέρει όλες τις αλλαγές στο οικοσύστημα εφαρμογών που έγιναν στο iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο iPadOS το φθινόπωρο.

Μετά την εγκατάσταση του iPadOS 18, οι χρήστες iPad στην ΕΕ θα μπορούν να εγκαταστήσουν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, ενώ οι προγραμματιστές θα μπορούν να κυκλοφορούν εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στις δικές τους μηχανές προγράμματος περιήγησης, αντί στο WebKit της Apple.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές αγορές εφαρμογών τρίτων που είναι διαθέσιμες σε χρήστες iPhone στην ΕΕ. Μία από αυτές είναι και η Epic Games, η οποία έχει ήδη πει ότι σχεδιάζει να φέρει το Fortnite και τα άλλα παιχνίδια του στο iPad. Άλλες αλλαγές που έχουν επιβληθεί στην εταιρεία περιλαμβάνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να διαγράφουν τις προφορτωμένες εφαρμογές της Apple και να επιλέγουν εναλλακτικές προεπιλεγμένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων περιήγησης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανέστης

Επομένως όσες συσκευές δεν είναι να αναβαθμισούν σε iPadOS 18 δεν θα μπορούν να έχουν τη στοιχειώδη ελευθερία του να διαχειρίζονται τις συσκευές τους όπως επιθυμούν… Για ένα feature που ουδεμία σχέση έχει με το hardware, το οποίο θα μπορούσε να είναι κατασταλτικός παράγοντας σε άλλες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple iOS iOS

iOS 18: Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε

Μετά από μήνες δοκιμών beta, η Apple κυκλοφόρησε την ενημέρωση λογισμικού iOS 18 σε εκατομμύρια χρήστες στις 16 Σεπτεμβρίου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Pro: Θα χρησιμοποιήσει το chip 2nm της Apple το 2025

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τσιπ 2 nm το 2025, πάνω στην ώρα για την κυκλοφορία του iPhone 17.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Πιστοποιημένη από τον FDA η λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας

O FDA παρείχε πιστοποίηση για το Hearing Aid των AirPods και τώρα πιστοποιεί τη λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας του Apple Watch.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Η αντικατάσταση της μπαταρίας του θα κοστίσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone

Η Apple αποφάσισε να αυξήσει την τιμή για την αντικατάσταση της μπαταρίας στα premium iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.