Oppo MeshTalk: Τεχνολογία επικοινωνίας που δεν απαιτεί Bluetooth, Wi-Fi, ή σύνδεση σε δίκτυο κινητής

Όλοι οι πάροχοι ανά τον κόσμο και οι κατασκευαστές smartphone βρίσκονται σε μία διαρκή μάχη για την κατάκτηση του 5G. Ωστόσο, η Oppo παρουσίασε μία νέα τεχνολογία η οποία ονομάζεται MeshTalk.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους κατόχους Oppo smartphone να πραγματοποιούν κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα χωρίς τη χρήση Bluetooth, Wi-Fi ή σύνδεση σε δίκτυο κινητής. Η μόνη προϋπόθεση είναι οι συσκευές που επικοινωνούν να μην απέχουν μεταξύ τους πάνω από 3 χιλιόμετρα.

Oppo MeshTalk, Oppo MeshTalk: Τεχνολογία επικοινωνίας που δεν απαιτεί Bluetooth, Wi-Fi, ή σύνδεση σε δίκτυο κινητής

Η Oppo αναφέρει ότι η τεχνολογία λειτουργεί και σε πάνω από δύο συσκευές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η σύνδεση μεταξύ πολλαπλών συσκευών δημιουργεί ένα τοπικό δίκτυο το οποίο επιτρέπει τις ομαδικές συνομιλίες και βοηθά στην επέκταση της εμβέλειας του δικτύου αυτού.

Η επίσημη δημοσίευση της Oppo αναφέρει ότι το MeshTalk χρησιμοποιεί ένα προσαρμοσμένο chip που προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, το MeshTalk προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς είναι σε θέση να παρακάμψει επίγειους σταθμούς και διακομιστές.

Oppo MeshTalk, Oppo MeshTalk: Τεχνολογία επικοινωνίας που δεν απαιτεί Bluetooth, Wi-Fi, ή σύνδεση σε δίκτυο κινητής

Η Oppo δεν αποκάλυψε το πότε η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό. Ωστόσο, συμπεραίνουμε ότι μόνο τα νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον θα υποστηρίζουν το MeshTalk αφού χρησιμοποιεί ένα ειδικό chip.

Εκτός, κι αν η εταιρεία έχει ήδη εξοπλίσει κάποιες συσκευές της με το chip αυτό και το αποκαλύψει μαζί με την επίσημη κυκλοφορία του MeshTalk.

Oppo MeshTalk, Oppo MeshTalk: Τεχνολογία επικοινωνίας που δεν απαιτεί Bluetooth, Wi-Fi, ή σύνδεση σε δίκτυο κινητής

Η Oppo είναι μία εταιρεία που δεν φοβάται να καινοτομήσει και το αποδεικνύει διαρκώς. Αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στις συσκευές της, όπως το Oppo Find X και τα Oppo Reno, ή την επαναστατική τεχνολογία Under-Screen Camera που παρουσίασε στη MWC 2019 της Shanghai.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kingerion

Πάμε ρε Oppo μόνο εσύ μπορείς να καινοτομίες 👍

teo

WOW!!! 👍👍👍

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones OPPO OPPO Android smartphones

Oppo A3: Ένα προσιτό τηλέφωνο 5G με οθόνη OLED 6,7″ 120Hz και Snapdragon 695

Η Oppo παρουσίασε νωρίτερα το A3 Pro και τώρα έρχεται το Oppo A3, το οποίο στερείται προδιαγραφές υλικού στο όνομα της οικονομικότερης τιμής.

Smartphones OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Reno 12: Όσα περιμένουμε από τη σειρά στις διεθνείς αγορές

Η Oppo έχει ήδη παρουσιάσει τη σειρά midrange τηλεφώνων Oppo Reno 12 στην Κίνα τον Μάιο, αλλά φήμες τη θέλουν να κάνει το διεθνές ντεμπούτο της πολύ σύντομα.

Smartphones AI OPPO OPPO Find X

Oppo Find X8 Ultra: Με ακόμα καλύτερη κάμερα ζουμ περισκοπίου

Η Oppo μόλις πραγματοποίησε το event με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, όπου γνωστοποίησε ότι θα φέρει τις δυνατότητες σε όλα τα τηλέφωνα.