Τρίτη
23/02/2016

Oppo Super VOOC τεχνολογία: Φορτίζει το κινητό σε 15 λεπτά [MWC 2016]

Οι ίντσες στα σημερινά smartphones γίνονται όλο και μεγαλύτερες, πράγμα που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν και τις μπαταρίες έτσι ώστε να δίνουν διάρκεια μεγαλύτερη από μια μέρα.

Ωστόσο, η διάρκεια της μπαταρίας εξαρτάται και από την χρήση που θα κάνεις, μπορεί μια μπαταρία όσο μεγάλη και να είναι, να χρειάζεται φόρτιση δεύτερη φορά μέσα στη μέρα και να μην έχεις τον χρόνο να περιμένεις για να φορτίσει μια μπαταρία 3000mAh για παράδειγμα. Το θετικό είναι ότι διάφορες εταιρείες αναπτύσσουν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης για να επιταχύνουν τη διαδικασία.

Μια από αυτές είναι και η Oppo, η οποία βρέθηκε στην MWC 2016 για να ανακοινώσει την τεχνολογία Super VOOC. Σύμφωνα με την ίδια, είναι η πιο γρήγορη τεχνολογία φόρτισης smartphone στον κόσμο, μπορεί να φορτίσει μια μπαταρία μεγέθους 2500mAh σε μόλις 15 λεπτά.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι νέα, όπως σημειώνει και η ίδια η Oppo η οποία την κυκλοφόρησε το 2014, αλλά μέχρι σήμερα έχει κάνει τεράστια άλματα με το Super VOOC. Η Oppo δεν υπερηφανεύεται απλά ότι είναι η πιο γρήγορη τεχνολογία φόρτισης, αλλά και η ασφαλέστερη. Πέρα από την ταχύτερη φόρτιση, η τεχνολογία αυτή διασφαλίζει ότι το ρεύμα θα παραμείνει σε ασφαλή περιοχή της μπαταρίας.

Επιπλέον, ο Super VOOC Flash Charge αντάπτορας, το καλώδιο και το βύσμα, χρησιμοποιούν όλα premium και εξαιρετικά αξιόπιστα υλικά στρατιωτικών προδιαγραφών.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά με micro USB και USB Type-C, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να τη δούμε σύντομα σε μελλοντικές συσκευές. Προς το παρόν η Oppo δεν ανακοίνωσε κάποιο smartphone με τεχνολογία Super VOOC.

Διαβάστε όλα τα νέα από την έκθεση MWC 2016

OPPO-Super-VOOC-570

OPPO-Super-VOOC-03-570

OPPO-Super-VOOC-02-570

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Gi0rg0s λέει:

    Μπράβο στην Ooppo …..!!!!

  2. Ο/Η KostasB λέει:

    Πολύ καλή δουλειά φαίνεται να έχουν κάνει και μπράβο τους αλλά το θέμα είναι να φτιάξουν και μπαταρίες που να αντέχουν διπλάσιους χρόνους κύκλου φορτίσματος και να μην χαλάνε πάνω στο χρόνο επειδή θα φορτίζουμε το κινητό 2 φορές την μέρα.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.