Παράδοση αγαθών με drones στην Ιαπωνία, ένα παράδειγμα και για τα ελληνικά νησιά

Πρόσφατα διαβάσαμε ένα άρθρο για το πώς μια γερμανική εταιρία και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ιαπωνία συνεργάζονται σε δοκιμαστικό επίπεδο για την χρήση drones με έμφαση στις ανθρωπιστικές εφαρμογές για τη βελτίωση της ανθρώπινης διαβίωσης.

Η Wingcopter συνεργάστηκε με την All Nippon Airways (ANA HD), με σκοπό τη δοκιμαστική παράδοση αγαθών με τη χρήση drone στις νησιωτικές κοινότητες της Ιαπωνίας που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την ενδοχώρα. Με αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι αυτών των νησιών είχαν άμεση παροχή-παράδοση ιατρικών αγαθών ,απαραίτητα για την διαβίωση τους χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η συνεργασία αυτών των δυο εταιριών, της ANA HD με την μακροχρόνια εμπειρία στις αερομεταφορές ,κα της Wingcopter με τα καινοτόμα drones θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν πλήρως και να συμμορφωθούν με τους τοπικούς κανονισμούς αεροπορίας,απαραίτητη για κάθε τέτοια πτήση BVLOS.

Ο Tetsuya Kubo, Αντιπρόεδρος της ANA HD που επιβλέπει το Digital Design Lab προχώρησε στις εξής δηλώσεις: “Οι τρέχουσες δοκιμές των αεροσκαφών Wingcopter αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη δημιουργία ενός βιώσιμου δικτύου μεταφοράς drone. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Wingcopter καθώς αξιοποιούμε τις προόδους και την καινοτομία των προηγούμενων δοκιμών για να φέρουμε την παράδοση drone ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Όταν ολοκληρωθεί πλήρως, μια λειτουργική υποδομή μεταφοράς drone θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε αγροτικές περιοχές σε ολόκληρη την Ιαπωνία”.

, Παράδοση αγαθών με drones στην Ιαπωνία, ένα παράδειγμα και για τα ελληνικά νησιά

Διαβάζοντας το “βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε αγροτικές περιοχές “αμέσως έκανα εικόνα τις δικές μας αγροτικές και κυρίως της νησιωτικές περιοχές της Ελλάδος και πως θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τέτοιους είδους εφαρμογές στην Ελλάδα όπου σε αρκετές περιοχές πάσχουμε από υποδομές  μεταφορών λόγο και του ανάγλυφου της χώρας μας φυσικά.

Για να κατανοήσουμε λίγο πως θα μπορούσε αυτή η τεχνολογία να εφαρμοστεί στην χώρα μας θα παρουσιάσω ένα σενάριo,οχι και τόσο φανταστικό.

‘Aμεση φαρμακευτική κάλυψη

Ας υποθέσουμε ότι έχετε πάει διακοπές σε ένα νησί ,για παράδειγμα στην Ανάφη των 300 κατοίκων, η οποία βρίσκεται δίπλα στην Σαντορίνη.Πριν φύγετε για τις διακοπές σας έχετε ξεχάσει να πάρετε μαζί σας(από την χαρά ότι ξεκινά η καλοκαιρινή σας άδεια) το φάρμακο που σας έχει συστήσει για καθημερινή θεραπεία ο γιατρός σας εκείνο το διάστημα.

Το συνειδητοποιείτε όταν έχετε φτάσει πλέον στο νησί και το επόμενο καράβι είναι σε 3 μέρες για την Σαντορίνη από όπου μπορείτε να το προμηθευτείτε το συγκεκριμένο φάρμακο-σκεύασμα.

Να σημειώσουμε ότι το νησί δεν διαθέτει φαρμακείο, όπως και πολλά άλλα όμορφα νησάκια της χώρας μας και το φάρμακο που θέλετε δεν είναι και τόσο κοινό ώστε να το προμηθευτείτε από το κέντρο υγείας του νησιού ή είναι σε έλλειψη για κάποιο λόγο.

Οπότε ποιες είναι η λύσεις; (Προφανώς να μην το ξεχνούσαμε αλλά τώρα το κακό έχει γίνει και πρέπει να βρεθεί μια λύση)

Η μία λύση είναι να περιμένουμε το καράβι της γραμμής να μας φέρουν το φάρμακο με ότι αυτό συνεπάγεται για την θεραπεία μας. Η άλλη λύση, αν θέλουμε άμεσα το φαρμακευτικό σκεύασμα, να βρούμε έναν τρόπο να μεταφερθούμε άμεσα στο φαρμακείο της Σαντορίνης το οποίο όμως θα πληρώσουμε αρκετά χρήματα για αυτή την μετακίνηση που είναι εκτός κάποιου τακτικού δρομολογίου.

Το να μας το φέρει κάποιο ελικόπτερο ,μάλλον δεν είμαστε και τόσο πλούσιοι ή μήπως είμαστε τελικά; Ας δούμε μια ρεαλιστική λύση (ίσως στο άμεσο μέλλον ύστερα από το παράδειγμα με τα νησιά της Ιαπωνίας).

, Παράδοση αγαθών με drones στην Ιαπωνία, ένα παράδειγμα και για τα ελληνικά νησιά

Με την χρήση ειδικών drones όπως αυτών της Wingcopter, που αντέχουν και σε ανέμους και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, να φύγει ενα drone απο την Σαντορίνη (τηρώντας πάντα της οδηγίες της εκάστοτε κρατικής αρχής και με τον διαρκή έλεγχο από τους αρμόδιους) και σε μια ώρα το πολύ να έχετε το αναγκαίο φάρμακο-σκεύασμα ώστε να συνεχίσετε τις διακοπές σας όμορφα και χωρίς άγχος.

Με αυτές τις λύσεις θα έχουμε εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου αλλά και κόστους για τον κάθε πολίτη που μπορεί να χρειαστεί ένα αγαθό άμεσα όλο τον χρόνο, εφόσον βρεθεί ή ζει μόνιμα σε αυτές τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδος.

Εlectronics, Certified Drone Pilot, Passion for drones.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.