Gear

Παρακολούθησε το χώρο σου μέσω AI από τη Synology

Η ασφάλεια στο χώρο μας είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό στοιχείο, με τη Synology να μας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για αδιάκοπη παρακολούθηση του χώρου μας ακόμα και όταν δεν βρισκόμαστε στο χώρο. Οι κάμερες που απαρτίζουν το σύστημα αυτό έχουν το πλεονέκτημα, μέσα σε άλλα, να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίζουν φυσιογνωμίες ανθρώπων, ανθρώπων που κινούνται, οχήματα, κόσμο σε πλήθος και εισβολή στο χώρο που παρακολουθείται. Όλα αυτά αν τα συνδυάσουμε με το Synology DVA1622, τότε έχουμε ένα υπερπλήρες κέντρο ελέγχου που καταγράφει ασταμάτητα το χώρο μας, είτε πρόκειται για μικρή επιχείρηση είτε το σπίτι μας, με την τεχνητή νοημοσύνη να μας λύνει τα χέρια μιας και “αντιλαμβάνεται” πολλαπλά σενάρια που ενδεχομένως να βάλουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας.

IP Κάμερες BC500 & TC500 για καταγραφή παντός καιρού

Πιο συγκεκριμένα, η παρακολούθηση του χώρου μας πραγματοποιείται από τις IP κάμερες BC500 και TC500, οι οποίες είναι ΑΙ κάμερες που καταγράφουν σε οπτικό πεδίο 110 μοιρών, ενώ τη νύχτα μπορούν να καταγράψουν μέχρι και 30 μέτρα με 4 ισχυρά led για νυχτερινή βιντεοσκόπηση, έτσι ώστε να μη χάνεται και η παραμικρή λεπτομέρεια από το χώρο παρακολούθησης, ενώ δε θα μπορούσαν να μην είναι και αδιάβροχες, έχοντας πιστοποίηση IP67.

Η καταγραφή video είναι πολύ λεπτομερής σε κάθε είδος φωτισμού, με το HDR να δίνει το παρόν και να συμβάλλει σε αυτό, με την καταγραφή εικόνων και video γεμάτα λεπτομέρειες τόσο σε φωτεινά όσο και σε σκοτεινά σημεία. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη δίνει βροντερό παρόν καθώς μπορεί να εντοπίσει πολλαπλές σκηνές ταυτόχρονα, όπως ανθρώπους και οχήματα, ξεχωρίζοντάς τους ανάμεσα από άλλα κινητά αντικείμενα με μεγάλη ακρίβεια.

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης είναι επίσης δυνατόν να εντοπίσουμε εισβολείς, λαμβάνοντας τις σχετικές ειδοποιήσεις στις συσκευές μας μόλις αυτοί περάσουν τα εικονικά όρια που έχουμε ορίσει εμείς, έτσι ώστε αν κάποιος τα περάσει, να θεωρείται σαν βέβαιη εισβολή. Στη συνέχεια, αν έχουμε όντως κάποιο συμβάν, μπορεί να γίνει διερεύνηση επί τόπου σε συγκεκριμένο χώρο έτσι ώστε να εντοπίσουμε τι ακριβώς γίνεται εκείνη τη στιγμή.

Ασφάλεια δεν πρέπει όμως να υπάρχει μόνο στο χώρο μας αλλά και στην αποστολή της καταγραφής του οπτικοακουστικού υλικού από τις εν λόγω κάμερες. Όλο το υλικό μας αποστέλλεται και αποθηκεύεται στο κέντρο παρακολούθησης όπως το Synology DVA1622, μέσω του οποίου έχουμε πρόσβαση σε όλο το υλικό μας, το οποίο μπορεί να κρυπτογραφηθεί και να ορίσουμε κωδικό για να έχουμε πρόσβαση μόνο εμείς και να νιώθουμε ασφαλείς για τα δεδομένα μας.

Synology DVA1622 – Πλατφόρμα παρακολούθησης με τεχνητή νοημοσύνη

Ο καταγραφικός server Synology DVA1622 είναι εδώ για να δώσει σε μικρές επιχειρήσεις αλλά και στον προσωπικό μας χώρο, τη δυνατότητα video παρακολούθησης γρήγορα, έξυπνα και με μεγάλη ακρίβεια, μέσω τεχνητής νοημοσύνης, με το χειρισμό του να είναι απλός μέσω του κέντρου διαχείρισης όπου μπορούμε να διαχειριστούμε όλο το οπτικοακουστικό υλικό μας αλλά και να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση του hardware που έχουμε εγκαταστήσει.

Μέσω των deep learning αλγορίθμων που χρησιμοποιεί, μπορούμε να μετατρέψουμε ένα απλό video που έχουμε καταγράψει με τις κάμερες, όπως τις BC500 και TC500, σε ένα κέντρο πληροφοριών που καθορίζουν την ασφάλεια των χώρων που παρακολουθούμε. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να αναφέρουμε πως η αποθήκευση των δεδομένων γίνεται με τους δίσκους Plus Series 3.5″ SATA HDD οι οποίοι είναι ειδικά κατασκευασμένοι αποκλειστικά για τα συστήματα της Synology, και σχεδιασμένοι να λειτουργούν ασταμάτητα, με την αξιοπιστία της ίδιας της εταιρείας να εγγυάται την ομαλή λειτουργία τους, με τα firmware updates να αποτελούν μια εύκολη υπόθεση έτσι ώστε οι δίσκοι να επωφελούνται από τις νέες αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, ο server μας έχει πολλαπλές δυνατότητες αναφορικά με την καταγραφή των video μιας και μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα, να εντοπίσει ανθρώπους και οχήματα και να μας ενημερώνει με ειδοποίηση στις συσκευές μας όταν κάποιος ξεπερνάει τα όρια που έχουμε εμείς ορίσει, όπως μια ζώνη όπου δεν επιτρέπουμε τη στάθμευση των οχημάτων ή την πρόσοψη ενός καταστήματος.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα της καταμέτρησης ανθρώπων και οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται, για λόγους ασφάλειας, ανάγνωσης των πινακίδων κυκλοφορίας, αλλά και να να εντοπίζουμε εισβολείς, λαμβάνοντας τις ειδοποιήσεις στις συσκευές μας μόλις αυτοί περάσουν τα όρια που έχουμε ορίσει εμείς, πέρα από τα οποία θα ενεργοποιεί την αποστολή ειδοποίησης ότι κάποιος έχει εισβάλει στο χώρο αυτό. Ειδοποιήσεις ακόμα θα λαμβάνουμε όταν υπάρχει αυξημένο πλήθος ανθρώπων σε μια περιοχή αλλά και αναγνώριση του ποιοί φοράνε μάσκες, σε περίπτωση που υπάρχει σχετική οδηγία για τη χρήση μασκών και μέσω του video θα εντοπίζονται ποιοί δε φοράνε έτσι ώστε να τους γίνει η σχετική σύσταση, και όλα αυτά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε το ότι μπορούμε να παρακολουθούμε στο smartphone μας, το τι καταγράφουν και τι έχουν καταγράψει οι κάμερες, μέσω της δωρεάν εφαρμογής DS cam με την οποία παρακολουθούμε τα video, βγάζουμε στιγμιότυπα από αυτά, κάνουμε zoom-in και αλλάζουμε τη θέση της κάμερας, αλλά και να παρακολουθήσουμε τα video που έχουμε καταγράψει, να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις αλλά και να μιλήσουμε μέσω του μικροφώνου της συσκευής μας και μέσω των καμερών, να μας ακούσει όποιος βρίσκεται στο χώρο που παρακολουθούν.

Η Synology μας προσφέρει λύσεις για την παρακολούθηση των χώρων που μας ενδιαφέρουν, με αξιόπιστες και προηγμένες συσκευές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και δυνατότητες που κάνουν τον εντοπισμό επικίνδυνων συμβάντων μια πολύ απλή διαδικασία και μας εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά πως έχουμε μια ποικιλία εργαλείων για την ασφάλειά μας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.