Τα επιβατικά drones έρχονται στο Dubai

Αυτή την στιγμή όταν ακούμε την λέξη drone συνήθως μας έρχεται στο μυαλό η ιπτάμενη συσκευή την οποία χρησιμοποιούμε για να βγάλουμε φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο, στο Dubai θα αποκτήσουν διαφορετική άποψη για την λέξη στο άμεσο μέλλον. Πολύ σύντομα τα drones θα μεταφέρουν ανθρώπους στις δουλειές τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Κινεζική εταιρεία EHang σκοπεύει να φέρει τα επιβατικά drones στην καθημερινότητά μας. Πριν από λίγες ημέρες, το drone της εταιρείας πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση πάνω από τον ουρανοξύστη Burj al-Arab, οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ πριν αρχίσει τις μεταφορές ανθρώπων.

Όσον αφορά στις δυνατότητες του drone, θα μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη που ζυγίζει έως 100 κιλά, μαζί με μια μικρή βαλίτσα. Το drone θα έχει μπαταρία η οποία θα δίνει έως 30 λεπτά πτήσης και εμβέλεια 50 χιλιομέτρων, οπότε θα προορίζεται κυρίως για αστικές μετακινήσεις.

Το συγκεκριμένο drone μπορεί να επιταχύνει έως τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ωστόσο η εταιρεία θα περιορίζει την μέγιστη ταχύτητα στα 100.

Σίγουρα το drone θα μπορεί να μας πάει στον προορισμό μας πολύ γρήγορα, αφού δεν θα χρειάζεται να περιμένει στην κίνηση και τα φανάρια. Το ερώτημα είναι αν και πόσο θα τα εμπιστευτούμε να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

passenger drone dubai, Τα επιβατικά drones έρχονται στο Dubai

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aggelos

το μελλον της μεταφορας

Don mitso mou

Καλά εδώ πολλά ακούμε και ακόμα τίποτα δεν έχουμε δει. Και το hyperloop μόνο για το hype ήταν. Γενικά το Ντουμπάϊ ζει για το hype

ChrisatosT

Eγώ ανυπομονώ για την ημέρα που θα μπορώ να αγοράσω ένα και να πηγαίνω στους προορισμούς μου έν πτήσει. Απλά θα έμπαινα σε ένα που θα μπορώ να έχω την δυνατότητα manual χρήσης σε περίπτωση ανάγκης.
Άν έχει ένα αλεξίπτωτο ανάγκης παίζει να είναι πολλάκις ασφαλέστερο απο το αυτοκίνητο στατιστικά.
Το Dubai πάει μπροστά και εμείς ασχολούμαστε με GoPro και ματατζήδες.
Έπρεπε να αλλάξω χώρα όταν μου το λέγανε φίλοι και γνωστοί.
Σε άλλες χώρες θα βλέπουν καθημερινά μεταφορές έν πτήσει και εμείς θα ασχολούμαστε ακόμη με μνημόνια. Έχει δεκαετίες που ψηφίστηκε η κατασκευή Υδατοδρομίων και ακόμη να μην πώ τι γίνεται εδώ…στην Πάτρα είπανε δόθηκε η άδεια δειλά δειλά και αυτοί μόνοι τους τι θα το κάνουν χωρίς άλλα Υδατοδρόμια.
Έχουμε καταντήσει ο περίγελος όλων των Τριτοκοσμικών χωρών σε τέτοια θέματα.

Panos7GR

Καλό χρυσό, αλλά αν ένα μεσαίο προς μεγάλο drone κάνει τόσο θόρυβο, φαντάζομαι όταν βγουν στην αγορά όντως τέτοια επιβατηγά drones τι έχει να γίνει με την ηχορύπανση.
Επίσης όταν βγει στην αγορά και αγοραστεί από πολλούς δεν το θεωρώ ασφαλείς μετακίνηση, εκτός κι αν είναι autopilot με όλα τα συστήματα αφαλείας.
Από τις εμβέλειες και διάρκεια ζωής μπαταρίας όταν βγει στην αγορά θα χρησιμοποιηθεί κατα πάσα πιθανότητα σε εταιρείες – εργοστάσια και σαν τουριστικό προϊόν σε στυλ “βόλτα με άμαξα” που συναντάς στη Βιέννη ξέρω ‘γω και “βόλτα με γαϊδουράκι” στη Σαντορίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear drone

Τα drones στην υπηρεσία των logistics

Πέρα από τις εναέριες φωτογραφίες, τα drones ξεκίνησαν να αξιοποιούνται και στον τομέα των logistics, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Gear drone Drones featured

EASA: Σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος για τα drones

Η EASA ανακοίνωσε το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύει στην Ευρώπη για τις πτήσεις με drones από τις 31 Δεκεμβρίου.

Gear drone featured

Η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει τον κορωναϊό

Η αστυνομία της Κίνας χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει την επιδημία του κορωναϊού τα οποία φέρουν μεγάφωνα και αφίσες.

Gear drone Drones

Αναβλήθηκαν όλες οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εξαιτίας ενός drone

Νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι απαγόρευσε όλες τις πτήσεις για περίπου μισή ώρα. Ο λόγος; Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας εντόπισε ένα drone να πετά πάνω από τον χώρο του αεροδρομίου.