Πατέντα της Apple αποκαλύπτει πληροφορίες για ένα mixed-reality headset

Apple, Πατέντα της Apple αποκαλύπτει πληροφορίες για ένα mixed-reality headset

Δημοσιεύτηκε η πατέντα της Apple που κατέθεσε τον Μάρτιο, για ένα mixed-reality headset, το οποίο θα “παρέχει 3D virtual views το περιβάλλον του χρήστη με ενσωματωμένο virtual content”.

Η καταγραφή του πραγματικού κόσμου θα γίνεται με την χρήση outward-facing καμερών και στην συνέχεια οι εικόνες που λαμβάνουν οι κάμερες θα προβάλλονται στο display που “κουβαλάει” το headset.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματωθούν οι αισθητήρες στο head-mounted display, οι οποίοι θα δέχονται input από τον χρήστη με την αναγνώριση εκφράσεων, κινήσεων των ματιών και head gesture.

“Το head-mounted display μπορεί να ενσωματώνει αισθητήρες οι οποίοι συλλέγουν πληροφορίες για το περιβάλλον του χρηστή όπως το βάθος και ο φωτισμός. Επίσης, μπορούν να τοποθετηθούν αισθητήρες που θα αναγνωρίζουν εκφράσεις, κινήσεις ματιών και άλλα. Τα input που λαμβάνουν οι αισθητήρες από τον χρήστη θα μεταφέρονται σε έναν controller ο οποίος θα τα κάνει render.”

Πέρυσι, μία αναφορά υποστήριζε ότι η Apple ανέπτυξε ένα mixed-reality headset το οποίο μπορούσε να υποστηρίξει 16K ανάλυση. Λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Apple ετοίμαζε ένα AR headset ωστόσο τελευταίες αναφορές υποστηρίζουν ότι ο Αμερικάνικος κολοσσός σταμάτησε την ανάπτυξη του.

Δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσει η Apple το “Next big thing” ας ελπίσουμε όμως ότι θα αποκαλύψει στο κοινό μερικές πληροφορίες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.