Περιφερειακά Razer και SteelSeries μπορούν αποκτήσουν δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 10

, Περιφερειακά Razer και SteelSeries μπορούν αποκτήσουν δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 10

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι περιφερειακά της Razer που συνδέονται σε υπολογιστή με Windows 10 θα μπορούσαν εύκολα να επιτρέψει σε έναν χρήστη να λάβει δικαιώματα διαχειριστή σε αυτόν τον υπολογιστή. Σήμερα μια πολύ παρόμοια ιστορία φαίνεται να εξελίσσεται με τα περιφερειακά της SteelSeries.

Ο ερευνητής ασφάλειας Lawrence Amer (ανακάλυψε και την ευπάθεια με τα Razer) αναζητήσε αν συμβαίνει το ίδιο με περιφερειακά της SteelSeries στα Windows 10. Όταν συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο SteelSeries, τα Windows προσπαθούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή SteelSeries GG, η οποία χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ορισμένων δυνατοτήτων στα περιφερειακά SteelSeries, όπως ο φωτισμός RGB.

Χωρίς να χρειάζεται να περιγράψουμε αναλυτικά την πολλύπλοκη διαδικασία που αναφέρει ο ερευνητής, εντοπίστηκε πρόβλημα και με τα περιφερειακά της SteelSeries ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα και με περιφερειακά άλλων κατασκευαστών…

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.

Software Microsoft Windows 10

Microsoft: Ακόμα ένα κενό ασφαλείας με την ουρά εκτύπωσης

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα ένα σοβαρό κενό ασφαλείας με την ουρά εκτύπωσης που επιτρέπει κακόβουλες επιθέσεις σε ένα PC.

Software Microsoft Windows 10 Samsung

Διευρύνονται οι δυνατότητες του Windows Your Phone

To Windows Your Phone app μπορεί πλέον να τρέχει περισσότερες των τριών εφαρμογές σε μεγαλύτερη γκάμα συσκευών.