Peugeot Onyx Concept, Ένα… διαστημόπλοιο δρόμου από τη Γαλλία

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, η Peugeot αποκάλυψε ένα ονειρικό όχημα, το Onyx Concept, το οποίο εντυπωσιάζει τόσο με τη σιλουέτα του που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα supercars, όσο και από τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο, μιας και το γυαλισμένο μέταλλο στο αμάξωμα αυτοπροστατεύεται, ενώ σχεδόν ολόκληρος ο χώρος επιβατών είναι ένα μονοκόμματο πλαίσιο.

Το πρωτότυπο είναι εξοπλισμένο με έναν κινητήρα 3.7 λίτρων V8 HDi FAP, απόδοσης 600 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Το βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.100 κιλά, επομένως οι επιδόσεις του αναμένονται καταιγιστικές.

Μαζί με το εντυπωσιακό supercar, η Peugeot παρουσίασε το Onyx Concept Bike και το Onyx Concept scooter, τα οποία ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το Onyx supercar. To ποδήλατο έχει unibody από ανθρακονήματα και το τρίκυκλο scooter έχει την ικανότητα να αλλάζει τον χαρακτήρα του από scooter σε superbike.

, Peugeot Onyx Concept, Ένα… διαστημόπλοιο δρόμου από τη Γαλλία

, Peugeot Onyx Concept, Ένα… διαστημόπλοιο δρόμου από τη Γαλλία

, Peugeot Onyx Concept, Ένα… διαστημόπλοιο δρόμου από τη Γαλλία

, Peugeot Onyx Concept, Ένα… διαστημόπλοιο δρόμου από τη Γαλλία

, Peugeot Onyx Concept, Ένα… διαστημόπλοιο δρόμου από τη Γαλλία

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ddr2

Διακρίνω μια σχεδιαστική ατολμία από τους Γάλλους?
Αχαχα, εννοείται ότι αστειεύομαι.
Πανέμορφο, αλλά concept. 🙁

dimz

Ωραίο είναι, αν δεν κωλώσουνε τη τελευταία στιγμή και το βγάλουνε χωρίς μίζερες περικοπές, μια χαρά.

Από την άλλη, έχω την εντύπωση πως κάθε φορά που βγάζουν ένα τέτοιο όχημα οι Γάλλοι, ακόμα και δοκιμαστικό, κάτι παθαίνουν, ή ανασφάλεια ή αναφυλαξία, και το γυρίζουν πάλι στα μικρά οικογενειακά πόλης και ίσως κανένα, πάλι οικογενειακό, SUV ή μεσαίο 5-πορτο.

Yiannis H.

Ονειρο ονειρο….αχχχχχ

ddr2

Ας είμαστε προσγειωμένοι. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα κοστίζει μια περιουσία.
Και πόσοι θα δώσουν μια περιουσία για ένα πεζώ? Δεν το λέω υποτιμητικά (είμαι και γαλλόφιλος) αλλά είναι αλήθεια.

Γιωργος Αγριανιτης

Ερωτευτηκα…:)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars cars

H Bertone κυκλοφορεί αυτοκίνητο που κινείται με καύσιμα από πλαστικά σκουπίδια

Η Bertone αποτελεί έναν θρύλο όνομα στο χώρο των αυτοκινήτων και κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με κολοσσούς όπως η FIAT, η BMW, η Citroen, η Alfa Romeo, η Aston Martin, η Ferrari, η Lancia, η Lamborghini, η Mercedes -Benz, η Opel, η Volvo.

Internet cars Google Google Maps

Νέα λειτουργία για το Google Maps – Δείτε που να φορτίσετε το ηλεκτρικό όχημά σας

To Google Maps έχει βασική θέση στην καθημερινότητά μας, καθώς αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που εξελίσσεται συνεχώς.

Cars CES 2019 concept cars

Η Hyundai αποκαλύπτει το ELEVATE, το πρώτο όχημα που "περπατάει" [CES 2019]

H Hyundai αποκάλυψε στην φετινή CES την ανάπτυξη του concept car “Elevate” με σκοπό πέρα από την καθημερινή μας μετακίνηση. Το φιλοδοξο σχέδιο της Κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αμιγώς ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Cars cars Samsung Tesla

Η Samsung προσλάμβάνει μηχανικούς λογισμικού για την ανάπτυξη chips του Tesla Model 3;

Η Samsung δείχνει πως ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην ανάπτυξη chips για αυτοκινούμενα οχήματα, μιας και προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού για τη συγκρότηση ομάδας με εξειδίκευση στην τεχνολογία αυτοκινούμενης οδήγησης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ξεκίνημα θα γίνει με το Tesla Model 3 μέσα στο 2019.