Pixel Watch: Μπορεί να κυκλοφορήσει με τσιπ του 2018

pixel watch, Pixel Watch: Μπορεί να κυκλοφορήσει με τσιπ του 2018

Από ότι φαίνεται η Google σχεδίαζε να κυκλοφορήσει το πρώτο της smartwatch το 2018 μαζί με το Pixel 3, αλλά αυτό δε συνέβη τελικά. Απόρροια αυτού είναι πως το Pixel Watch μπορεί να κυκλοφορήσει με ένα τσιπ τεσσάρων ετών.

Στο preview που έδωσε στο συνέδριο Ι/Ο, η Google επιβεβαίωσε τη φημολογούμενη κυκλική σχεδίαση του, την απτική κορώνα, τις προσαρμόσιμες λωρίδες και την ενσωμάτωση Fitbit. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν με το launchάρισμα το φθινόπωρο.

Η Samsung και η Google ανέπτυξαν μαζί το τσιπ Tensor που τροφοδοτεί τα τελευταία τηλέφωνα της εταιρείας. Οι φήμες έλεγαν ότι το Pixel Watch θα υποστηρίζεται από ένα τσιπ Samsung και πολλοί υπέθεσαν ότι θα διαθέτει το Exynos W920 των Galaxy Watch 4 και 4 Classic, που είναι ανάμεσα στα καλύτερα smartwatch του 2022.

Σύμφωνα με το 9to5Google, όμως, αυτό δεν συμβαίνει και το Pixel Watch θα τροφοδοτείται από το τσιπ Exynos 9110 που κυκλοφόρησε η Samsung το 2018…

Το Exynos W920 βασίζεται στην πιο προηγμένη διαδικασία των 5 nm και διαθέτει νεότερους πυρήνες Arm Corex-A55. Αυτό το καθιστά ταχύτερο και αποδοτικότερο από πλευράς ισχύος από το Exynos 9110 10 nm με παλαιότερους πυρήνες Cortex-A53. Όπως αναφέρει η Samsung, το W920 παρέχει 20% καλύτερη απόδοση CPU και 10% καλύτερα γραφικά από το 9110.

Το Exynos 9110 πρωτοπαρουσιάστηκε στο Galaxy Watch 2018 και τροφοδοτεί επίσης το Watch Active (2019) και Active 2 και το Galaxy Watch 3 (2020).

Η είδηση αυτή είναι απογοητευτική από τη στιγμή, μάλιστα, που η Google έχει πει ότι το Pixel Watch θα τιμολογηθεί ως premium προϊόν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.