Playstation VR: Η εικονική πραγματικότητα έρχεται ακόμα πιο κοντά

To περασμένο σαββατοκύριακο, η Sony διοργάνωσε το PlayStation Experience στο San Francisco, ένα event στο οποίο οι fans έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να δοκιμάσουν το Playstation VR, την συσκευή εικονικής πραγματικότητας της Sony που σύντομα θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές.

Όσοι βρέθηκαν στο Playstation Εxperience είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παιχνίδια απο διάφορες εταιρίες, όπως Sony, Harmonix, Capcom κ.α. Ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν τόσο μεγάλος που ανάγκασε την Sony να δημιουργήσει μια λίστα όπου μπορούσε κάποιος να κάνει κράτηση ώστε να δοκιμάσει το Playstation VR. Αν και η πρωτοβουλία της Sony απέτυχε παταγωδώς, λόγω ενος glitch που έσβησε όλες τις κρατήσεις, ο ενθουσιασμός του κοινού δεν χάθηκε και πολλοί ήταν αυτοί που κατάφεραν τελικά να παίξουν κάποιο απο τα παιχνίδια φορώντας το VR.

Πέρα όμως απο τον ενθουσιασμό που επικράτησε, πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους για την μετάβαση στην VR εποχή, καθώς προς το παρόν, αν και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ενθαρρυντικές, απέχουμε αρκετά απο την ολοκληρωτική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας σε έναν AAA τίτλο. Τα περισσότερα δείγματα που έχουμε μέχρι στιγμής μοιάζουν περισσότερο με demos και όχι κάτι ολοκληρωμένο, όπως δήλωσαν αρκετοί fans.

Σύμφωνα με την Sony, το Playstation VR θα φτάσει στους καταναλωτές το 2016, θα χρειαστεί όμως σκληρή δουλειά για να υπάρχει έτοιμο το υλικό που θα δικαιολογεί την αγορά του. Μέχρι τότε, κάποια αξιόλογα δείγματα τίτλων που το υποστηρίζουν, είναι το Golem, το EVE:Valkyrie , και το Ace Combat 7.

PlayStation VR Experience San Fransisco, Playstation VR: Η εικονική πραγματικότητα έρχεται ακόμα πιο κοντά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nik

To warthunder παίζεται με oculus rift, και είναι ΑΑΑ παιχνίδι, αν και freemium

Panos7GR

Γουσταρω πολύ την ιδεα Virtual Reality για gaming. Είναι από αυτά που λέγαμε πιτσιρικοι ότι στο μέλλον θα είναι τα βιντεοπαιχνίδια με εικονική πραγματικότητα και αν και ανυπομονουσαμε να φτάσουμε σε αυτή την εποχή δεν πιστεύαμε πραγματικά ότι θα την ζουσαμε και σήμερα ήδη υπάρχουν οι πρώτες απόπειρες από πολλές εταιρείες. Πόσο μάλλον από την Sony και το PlayStation που μας λένε ότι το 2016 θα μας δώσει την πρώτη του γεύση.

Ωστόσο έγκειται ένα μεγάλο και σοβαρότατο ερώτημα, πόσο ασφαλείς θα είναι αυτά τα “μαραφέτια” για την υγεία μας; Θυμάμαι πίσω στο μακρινό πια 1995 η Nintendo έκανε την πρώτη απόπειρα με κάτι σαν VR με το VirtualBoy. Θυμάμαι εκτός της τεράστιας αποτυχίας του, είχε γίνει ντόρος πως προκαλούσε πονοκεφάλους κτλ και γι αυτό πήγε ακλαφτο και δεν κυκλοφόρησε στην Δύση. Να μου πεις άλλο 1995, άλλο 2015-2016. Αλλωστε είναι γνωστό πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για φωτοευαίσθητη επιληψία, ύστερα από υπερβολική χρήση. Άλλωστε μιλάμε για μια συσκευή με μια οθόνη που έρχεται ελάχιστα εκατοστά μπροστά από τα μάτια μας. Και με τον όρο “υπερβολική χρήση” πόση ώρα gaming εννοούμε στο περιπου; Εδώ θα παραδεχτώ τον πρώτο κατασκευαστή που θα τα αντιμετώπισει σωστά αυτά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.

Games PlayStation PlayStation 5 Sony

Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Η Sony συνεργάστηκε με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να κυκλοφορήσει ένα χειριστήριο PlayStation 5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες.