Πόσο πιθανό είναι ένα Apple Pencil που θα υιοθετεί χρώματα από επιφάνειες του πραγματικού κόσμου;

apple pencil, Πόσο πιθανό είναι ένα Apple Pencil που θα υιοθετεί χρώματα από επιφάνειες του πραγματικού κόσμου;

Η Apple κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα πιθανό Apple Pencil επόμενης γενιάς που μπορεί να δειγματίζει χρώματα από τον πραγματικό κόσμο και στη συνέχεια να εισάγει το ίδιο χρώμα σε ένα iPad, καθώς και άλλες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δειγματοληψίας υφών.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που αναφέρθηκε από την Patently Apple, περιγράφει ένα ‌Apple Pencil με χρωματικούς αισθητήρες ενσωματωμένους στην άκρη του μολυβιού που μπορούν να δειγματίσουν την επιφάνεια αντικειμένων του πραγματικού κόσμου και να ανιχνεύσουν το χρώμα τους. Οι εικόνες στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνουν, μάλιστα, ότι μπορεί να συνοδεύεται από ενσωματωμένο αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός, εκπομπή φωτός και ανιχνευτή φωτός που μπορεί να ανιχνεύσει το χρώμα και την υφή μιας επιφάνειας.

Εννοείται πως δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το πότε ή το εάν θα κυκλοφορήσει πράγματι το συγκεκριμένο Apple Pencil. Η Apple κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό τον Ιούνιο του 2020 και τρία χρόνια αργότερα δεν έχουμε κάποιο νέο.

Θυμίζουμε πως το Apple Pencil δεύτερης γενιάς κυκλοφόρησε το 2018 και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα υπάρξει συσκευή τρίτης γενιάς.

Είναι αρκετά απίθανο να δούμε πράγματι μια τέτοια συσκευή, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον, αφού αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας πολύ συχνά μένουν στο συρτάρι. Οι ομάδες των εταιρειών έχουν πολλές ιδέες και τις κατοχυρώνουν για σιγουριά και ασφάλεια αλλά η πλειονότητα από αυτές δε βγαίνει ποτέ στα ράφια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.