PowerEgg X: Drone με AI κάμερα και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K [CES 2020]

Η PowerVision είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα επαναστατικά drones που κατασκευάζει. Αυτή τη φορά, η εταιρεία βρέθηκε στην έκθεση CES 2020, όπου παρουσίασε το PowerEgg X, ένα drone το οποίο μπορεί να πετά στη βροχή, διαθέτει AI και κάμερα που υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K.

Χαρακτηριστικά

Tο PowerEgg X έχει εντυπωσιακά μικρό μέγεθος, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο είναι δυνατό κανείς να το κρατάει μέσα στην παλάμη του. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αποτέλεσε τον πρωταρχικό σκοπό της εταιρεία, καθώς ανέπτυσσε το drone. Η PowerVision αναφέρει ότι το νέο της drone είναι μη επανδρωμένο αεροσκάφος και φορητή κάμερα, ταυτόχρονα.

Πέρα από το αυτόματο stabilization και το gimbal που θα συναντήσουμε στις κάμερες αρκετών drones, η κάμερα του PowerEgg X είναι εφοδιασμένη με αλγόριθμο AI. Χάρη στον αλγόριθμο αυτό, η κάμερα μπορεί να εντοπίζει πρόσωπα και σταδιακά να εκπαιδεύεται, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή εγγραφή βίντεο με επίκεντρο συγκεκριμένα αντικείμενα.

PowerEgg X, PowerEgg X: Drone με AI κάμερα και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K [CES 2020]

Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει ότι το κύριο αντικείμενο της κινηματογράφησης δεν χρειάζεται να είναι άνθρωπος. Η AI κάμερα του PowerEgg X μαθαίνει με τον χρόνο να χειρίζεται οποιοδήποτε αντικείμενο και μπορεί να ακολουθεί την κίνηση του είτε αυτή είναι εντός, είτε εκτός του οπτικού της πεδίου.

Το AI της κάμερας του Egg X χρησιμεύει στην εκτέλεση χειρονομιών για τον χειρισμό του. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το PowerEgg X είναι ήδη διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και η τιμή του ξεκινά από τα 899 δολάρια Αμερικής ή περίπου 810 ευρώ.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.