Project Jacquard: Google και Levi’s δείχνουν το μέλλον των wearables [Google I/O 2016]

Κατά τη διάρκεια του Google I/O, εκτός από όλες τις ανακοινώσεις που σχετίζονται με το software, η Google παρουσιάζει τις καινοτόμες ιδέες της. Μια από αυτές είναι και το Project Jacquard, ένα έξυπνο jacket, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Levi’s.

Το project Jacquard ανήκει στο τμήμα ATAP, ένα τμήμα που παίρνει τις πιο τρελές ιδέες της Google και τις υλοποιεί. Τι είναι όμως το Jacquard;

Πρόκειται για ένα touch-sensitive ύφασμα, που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία ενός jacket με το οποίο μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα από το να σε ζεσταίνει. Για παράδειγμα αν είσαι επάνω στο ποδήλατο μπορείς να αγγίξεις το μανίκι σου και να ελέγξεις το κινητό σου. Μπορείς να απαντήσεις στην κλήση, να την απορρίψεις κλπ. Λειτουργεί με apps όπως Spotify, Google Maps, Strava και η Google θα δώσει κάποια APIs έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσουν κι άλλοι developers.

Το Project Jacquard θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017, ενώ το beta test μέσα στο φθινόπωρο του 2016. Όπως αναφέρει η Levi’s, το jacket δεν θέλει να αντιμετωπίζεται ως κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά, να λερωθεί και να μπει στο πλυντήριο (αφαιρώντας εύκολα το high-tech κομμάτι). Συνδέεται μέσω Bluetooth, το κομμάτι που είναι ευαίσθητο στην αφή είναι ορατό, αλλά όχι υπερβολικό και άσχημο.

Διαβάστε όλα τα νέα από το Google I/O 2016

Δείτε το video:

project jacquard, Project Jacquard: Google και Levi’s δείχνουν το μέλλον των wearables [Google I/O 2016]

project jacquard, Project Jacquard: Google και Levi’s δείχνουν το μέλλον των wearables [Google I/O 2016]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.