Project Leonardo: Το χειριστήριο PS5 της Sony για παίκτες με ειδικές ανάγκες

project leonardo sony, Project Leonardo: Το χειριστήριο PS5 της Sony για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Στη CES 2023 στο Λας Βέγκας, η Sony παρουσίασε το σύστημα Mocopi για παρακολούθηση ολόκληρου του σώματος για χρήση σε παιχνίδια και το metaverse. Εκτός από αυτό, όμως, αποκάλυψε το Project Leonardo, ένα modular χειριστήριο σχεδιασμένο για να βοηθάει παίκτες με αναπηρίες.

project leonardo sony, Project Leonardo: Το χειριστήριο PS5 της Sony για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Το χειριστήριο έχει μια μεγάλη, στρογγυλή βάση που έχει σχεδιαστεί για να στέκεται σε τραπέζι. Ένας παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ή δύο χειριστήρια Project Leonardo και να τα συνδυάσει με ένα χειριστήριο DualSense.

project leonardo sony, Project Leonardo: Το χειριστήριο PS5 της Sony για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Σε κάθε ειδικό χειριστήριο τα κουμπιά μπορούν να διαμορφωθούν και να αλλάξουν θέση προκειμένου να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες του παίκτη. Πολλά κουμπιά μπορούν να αντιστοιχιστούν στην ίδια λειτουργία και δύο λειτουργίες μπορούν να αντιστοιχιστούν στο ίδιο κουμπί. Ακόμα, μπορούν να συνδεθούν με joysticks και έρχονται σε διάφορα μεγέθη για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

project leonardo sony, Project Leonardo: Το χειριστήριο PS5 της Sony για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Το βασικό χειριστήριο Project Leonardo είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, έχει τέσσερις βοηθητικές θύρες (με βάση τις υποδοχές 3,5 mm).

Η Sony έχει συνεργαστεί με τους AbleGamers, SpecialEffect, StackUp και άλλους ειδικούς για να σχεδιάσει αυτό το χειριστήριο. Το Project Leonardo βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επομένως στο μέλλον θα αποκαλυφθούν περισσότερα χαρακτηριστικά καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Αν αφησουμε την ακραια τιμη πωλησης που θα εχει, ειναι πραγματι κατι καινοτομο για τη βιομηχανια.

Αλέξανδρος

Έχει βγάλει και η μαικροσοφτ ένα το 2018 και μάλιστα δουλεύει και σε σουιτς. Ευτυχώς που βγάζει και η σονι τώρα. Η τιμή θα πρέπει να είναι πολύ ποιο προσιτή πάντως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.