Πρωτότυπο smartwatch μετατρέπει το χέρι σε οθόνη αφής

Ερευνητές του Carnegie Mellon University στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α κατασκεύασαν το LumiWatch, ένα πρωτότυπο smartwatch το οποίο όχι μόνο προβάλλει την επιφάνεια εργασίας του στο βραχίονα του χεριού που το φοράει αλλά ο χρήστης μπορεί να κάνει swipe και tap, μετατρέποντας το χέρι του σε οθόνη αφής.

Το smartwatch μπορεί να προβάλει την εικόνα σε μέγεθος 40 τετραγωνικών εκατοστών, δηλαδή πέντε φορές μεγαλύτερη από τις οθόνες των σημερινών smartwatch. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το δέρμα φαίνεται να είναι μια επιφάνεια στην οποία μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια οθόνη αφής, και παρά το γεγονός πως η υφή και το χρώμα του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει παραμόρφωση της εικόνας, σαν επιφάνεια μπορεί να απεικονίσει εικόνες υψηλής ανάλυσης, frame rate και πολύ καλής ποιότητας εικόνες.

Το πλεονέκτημα του να χρησιμοποιούμε το βραχίονα σαν οθόνη αφής είναι ότι η επιφάνεια που μας προσφέρεται είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν των τωρινών smartwatch, με συνέπεια να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα tasks και με μεγαλύτερη άνεση χώρου. Ο χρήστης που κάνει επίδειξη του smartwatch το ξεκλειδώνει κάνοντας “swipe to unlock” επάνω στο χέρι του καθώς και tap στο εικονίδιο των μηνυμάτων όπου μέσω swipe επάνω στο χέρι του το διαγράφει, κάτι το οποίο φαίνεται εντυπωσιακό.

Στο smartwatch είναι ενσωματωμένος ένας προβολέας φωτεινότητας 15 lumens, ο οποίος τροφοδοτείται από τον τετραπύρηνο Snapdragon APQ8026 χρονισμένο στα 1.2GHz με GPU χρονισμένη στα 450MHz. Η μνήμη RAM βρίσκεται στα 768MB και ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης στα 4GB. Η μπαταρία του smartwatch είναι χωρητικότητας 740mAh, διαθέτει συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi και Bluetooth ενώ το λειτουργικό σύστημα είναι Android 5.1 Lollipop.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου πιστεύουν πως μπορούν να φέρουν αυτό το smartwatch στην αγορά με τιμή 600 δολάρια, αρκετά ακριβό σε σύγκριση με την πλειοψηφία των τωρινών smartwatch. Οι διαστάσεις του είναι λίγο μεγαλύτερες από αυτές του Apple Watch Series 3 ενώ δεν είναι γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

πρωτότυπο smartwatch lumiwatch μετατρέπει χέρι οθόνη αφής, Πρωτότυπο smartwatch μετατρέπει το χέρι σε οθόνη αφής

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Πολυ καλό αλλά τι διάρκεια μπαταρίας να έχεις όταν είναι τόσο μικρή; Αν το “διορθώσουν” αυτό θα γίνει ένα πολύ χρήσιμο gadget.

KnightRider

Ποτε θα βγάλουν με ολόγραμμα ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Smartwatch SmartWatches

Μη χρησιμοποιείτε smartwatch και smart rings που λένε ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Ο FDA δεν θέλει οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν smartwatch ή smart rings που ισχυρίζονται ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Gear Samsung Samsung Galaxy Buds Smartwatch

Samsung: Τα Galaxy Buds2 Pro, Watch4 και Watch5 θα βελτιώσουν την εμπειρία της κάμερας

H Samsung ανακοίνωσε νέες ενημερώσεις που αφορούν τα ακουστικά Galaxy Buds2 Pro TWS και τα έξυπνα ρολόγια της σειράς Galaxy Watch5 και Galaxy Watch4, που θα βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης της κάμερας στο τηλέφωνό σας

Gear Google Samsung Smartwatch

Τα Galaxy Watches είναι ικανά να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία – Δείτε τον τρόπο

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το American Journal of Clinal Nutrition δείχνει ότι το Samsung Galaxy Watch και οι μετρήσεις τους είναι τόσο ακριβείς που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να χάσουν βάρος.

Gear Meta Smartwatch

Meta: Αναβάλλει την παραγωγή smartwatch που εστιάζει σε υγεία και μηνύματα

Τέλος στα φιλόδοξα σχέδια της βάζει η Meta για τη δημιουργία smartwatch που εστιάζει στην υγεία και τα μηνύματα, που θα “κοντράρει” το Apple Watch.