PS6: Φήμες και προσδοκίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

PS6, PS6: Φήμες και προσδοκίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

Το 2020 σηματοδοτήθηκε από την εντυπωσιακή παρουσίαση του PlayStation 5 από τη Sony, μια στιγμή που αναμένονταν με μεγάλη ανυπομονησία από τους λάτρεις της κονσόλας. Αυτή η κονσόλα επόμενης γενιάς έφερε μια σειρά από καινοτομίες, όπως η αυξημένη ισχύς επεξεργασίας, βελτιωμένα γραφικά, και μια σημαντική βελτίωση στους χρόνους φόρτωσης χάρη στον SSD δίσκο. Η κονσόλα ξεχώρισε επίσης για το μοντέρνο και διακριτικό σχεδιασμό της, καθώς και για τον νέο επαναστατικό χειριστήριο DualSense, που προσφέρει πρωτοποριακή απόκριση αφής και ανατροφοδότηση.

Πλέον, τρία χρόνια αργότερα, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε περίπου στο μέσον του κύκλου ζωής της γενιάς. Επομένως, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τι μας επιφυλάσσει η Sony στη συνέχεια. Ήδη κυκλοφορούν πολλές φήμες για το Playstation 6, ενώ υπάρχουν και πολλές προσδοκίες.

Αν και η Sony δεν έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη ενός PlayStation έκτης γενιάς, η εταιρεία αναμφίβολα εργάζεται για την ανάπτυξή του. Πιθανότατα δεν θα ακούσουμε για το PS6 έως ότου απέχουμε τουλάχιστον ένα χρόνο από την κυκλοφορία του, άρα έχουμε ακόμα κάποιο διάστημα αναμονής.

Όταν κυκλοφόρησε το PS5, η Sony πρόσφερε δύο εκδόσεις του συστήματος — μία με disc drive και μία χωρίς. Η ψηφιακή έκδοση χωρίς disc drive πωλήθηκε για 100 $ λιγότερο για να δώσει στους αγοραστές μια φθηνότερη επιλογή. Aυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει και για το PS6. To ότι η νέα έκδοση του PS5 Digital Edition μπορεί να εξοπλιστεί με μια προσαρτώμενη μονάδα δίσκου, μπορεί να μας δώσει μια υπόδειξη για τη μελλοντική στρατηγική της Sony. Eίναι πιθανό να υπάρχει μόνο μία ψηφιακή έκδοση της κονσόλας και να έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να επιτρέπει στους πελάτες να προσαρτούν μια μονάδα δίσκου, η οποία θα είναι διαθέσιμη προς πώληση ξεχωριστά.

Όσον αφορά στο πότε θα έρθει το PS6, είναι δύσκολο να το προβλέψεις. Κατά μέσο όρο, οι κύκλοι ζωής της κονσόλας διαρκούν από έξι έως 10 χρόνια. Πιο σύνηθες, τα επτά χρόνια. Καθώς η κυκλοφορία είναι πιθανό να απέχει χρόνια, είναι λίγο νωρίς για να αρχίσουμε να μιλάμε για προδιαγραφές και χαρακτηριστικά. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τις λίγες πληροφορίες που έχουμε για το PS6 και να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες.

Mια φήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο υποστηρίζει ότι ο Mark Cerny, ο κύριος αρχιτέκτονας πίσω από το PS5, θα είναι ο επικεφαλής. Μια υπόθεση είναι πως θα είναι μικρότερο σε μέγεθος από το PS5 Όταν κυκλοφόρησε το PS5, κέρδισε τον τίτλο της μεγαλύτερης κονσόλας παιχνιδιών όλων των εποχών. Η κονσόλα είναι τόσο μεγάλη, στην πραγματικότητα, που δημιούργησε memes για το πώς οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να χωρέσουν το σύστημα πουθενά.

Το PS6 θα είναι πιο ισχυρό από το PS5, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν υπάρχει κάποια φήμη ή πληροφορία για το τι θα περιέχει η επόμενη κονσόλα, αλλά μπορούμε να συνοψίσουμε τη υπάρχει στην τρέχουσα. Το PS5 χρησιμοποιεί οκταπύρηνο AMD Zen 2 3,5 GHz για την CPU του με προσαρμοσμένη GPU που βασίζεται σε AMD RDNA 2. Υπάρχει επίσης 16 GB GDDR6 RAM με προσαρμοσμένο SSD 825 GB. Επιπλέον, έχει υποστήριξη για έξοδο 120Hz για τηλεοράσεις 4K και 8K και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR). Η Sony θα μπορούσε να επιλέξει να αναβαθμίσει όλες αυτές τις προδιαγραφές ή μερικές από αυτές.

Το PS5 έρχεται εξοπλισμένο με αμέτρητα χαρακτηριστικά, πολλά από τα οποία πιθανότατα θα έρθουν και στο PS6. Η Sony σίγουρα θα συμπεριλάβει νέα χαρακτηριστικά αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Πιθανώς θα περιλαμβάνεται επέκταση αποθήκευσης, την συμβατότητα με παλαιότερα παιχνίδια, τον 3D ήχο (Tempest και/ή Dolby Atmos), και την αναμετάδοση παιχνιδιών μέσω cloud.

Κάτι άλλο που θα μπορούσαμε τελικά να δούμε είναι περισσότερη ενσωμάτωση PlayStation Link. Το PlayStation Link είναι ένα ιδιόκτητο πρότυπο ασύρματης συνδεσιμότητας ήχου που δημιουργήθηκε από τη Sony. Λέγεται ότι προσφέρει ήχο χαμηλής καθυστέρησης χωρίς απώλειες, συνδέσεις πολλών συσκευών και άλλα πλεονεκτήματα μέσω Bluetooth. Η Sony υιοθέτησε το πρότυπο στο PlayStation Portal, τα ακουστικά Pulse Explore και τα ακουστικά Pulse Elite. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα η Sony να θέλει να ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογία στην επόμενη κονσόλα της για να έχει ένα πιο συνδεδεμένο οικοσύστημα.

Το νούμερο 1 θέμα συζήτησης στο χώρο της τεχνολογίας είναι η τεχνητή νοημοσύνη και δεν θα ήταν μεγάλη έκπληξη εάν η Sony σκεφτόταν να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στην επόμενη κονσόλα της. Ίσως με τη μορφή κάποιου assistant που θα βοηθάει τους παίκτες να λαμβάνουν συμβουλές για τα παιχνίδια, παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο η Google σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το Google Assistant για το Stadia.

Η Sony έχει καταθέσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες πατέντες, με μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες που σχετίζονται με πιθανές δυνατότητες controller. Το πιο πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιέγραφε έναν ελεγκτή που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θήκη φόρτισης ακουστικών. Ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φανταζόταν ένα χειριστήριο που θα μπορούσε να αλλάξει τη θερμοκρασία και να παραμορφωθεί. Όπως και με κάθε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Sony θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε από αυτές τις ιδέες.

Προχωρώντας στην τιμή, αν πρέπει να εικάσουμε ποια μπορεί να είναι η τιμή του PS6, θα πρέπει να δούμε τις τιμές των προηγούμενων κονσολών.
PlayStation 3 — $499
PlayStation 4 — $399
Δίσκος/ψηφιακή έκδοση PlayStation 5 — 499$/399$

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε το PS6 σε μια γκάμα τιμών όχι χαμηλότερα από 399 $ και όχι υψηλότερα από 599 $.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.