Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Telecom Daily Μόσχας, Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Οι μεγαλύτεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών MTS και Megafon, αμφισβήτησαν την έρευνα, λέγοντας ότι διαπίστωσαν αυξημένες ταχύτητες τον Φεβρουάριο και οι δύο στη Μόσχα και εκτός Μόσχας.

Υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και άλλες πηγές του κλάδου τηλεπικοινωνιών είχαν δηλώσει στο Reuters στα τέλη του περασμένου χρόνου ότι η αποχώρηση των κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia και Ericsson ενδέχεται μακροπρόθεσμα να πλήξουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της χώρας και να οδηγήσουν σε επιδείνωση τις επικοινωνίες για τους Ρώσους.

Το κύριο έντυπο του κλάδου τηλεπικοινωνιών, η Telecom Daily, επικαλούμενη στοιχεία που βασίζονται στα «αποτελέσματα δεκάδων χιλιάδων μετρήσεων» που πραγματοποίησαν οι χρήστες του εργαλείου μέτρησης διαδικτυακής ταχύτητας Megabitus, αναφέρει ότι στη Μόσχα βίωσαν μια αύξηση της τάξεως του 32% σε ετήσια βάση στη μέση διαδικτυακή ταχύτητα κινητής τηλεφωνίας, ενώ άλλες περιοχές της χώρας είδαν μια μείωση της τάξεως του 7%.

Η Telecom Daily, η οποία δημοσιεύει ειδήσεις και αναλύσεις για τον κλάδο εδώ και 20 χρόνια, αποδίδει τη μείωση στις ελλείψεις εξοπλισμού και στην τάση των παρόχων κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσουν νέους βασικούς σταθμούς σε μεγαλύτερες πόλεις, όπου η ζήτηση των υπηρεσιών τους είναι η πιο υψηλή.

Αναφέρει επίσης ότι η πτώση στη διαδικτυακή κίνηση της κινητής τηλεφωνίας στη Μόσχα συνέβαλλε στην αύξηση των ταχυτήτων στην πρωτεύουσα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.

Social Media Elon Musk Internet Twitter

Αποχωρούν χιλιάδες χρήστες από το Twitter – Οδεύουν ολοταχώς στο Μastodon

Οι χρήστες του Twitter δεν μοιάζουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οριστική εξαγορά της πλατφόρμας από τον Elon Musk και το δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, την μαζική αποχώρησή τους.