Qualcomm XR Viewers: Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για 5G smartphones

, Qualcomm XR Viewers: Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για 5G smartphones

Παρά τις φήμες περί ανάπτυξης AR γυαλιών από την Apple, δεν έχουμε δει κάποιο προϊόν ή κάποια σχετική ανακοίνωση από την εταιρεία. Φαίνεται όμως πως ο ανταγωνισμός θέλει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, με την Qualcomm να ανακοινώνει τα δικά της γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα XR Viewers, τα πρώτα AR glasses για Android smartphones τα οποία είναι συμβατά με συσκευές εξοπλισμένες με Snapdragon 855 ή Snapdragon 865, αρκεί αν έχουν ενσωματωμένα 5G modem. Οι φορητές συσκευές που θα κυκλοφορήσουν θα συνδέονται μέσω USB-C καλωδίου στα smartphone, με εταιρείες όπως Oppo, VLAVR, Panasonic και Pico να έχουν ήδη έτοιμες Viewer προτάσεις για κυκλοφορία, αν και δε θα δούμε φέτος κάποια υλοποίηση.

Επίσης, μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες smartphone οι Asus, Oppo, OnePlus, Black Shark, VIVO και ZTE αναπτύσσουν ήδη τις δικές τους προτάσεις, χωρίς να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Η Qualcomm ανακοίνωσε τη συνεργασία με 15 από τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, όπως η NTT DOCOMO, Orange, Verizon, Vodafone και Deutsche Telekom, ώστε να προωθήσουν τα XR Viewers.

Δε θα μπορούν όλοι οι κατασκευαστές να κυκλοφορήσουν XR Viewers. Όσες εταιρείες θέλουν, θα πρέπει να λάβουν πιστοποίηση από την ίδια την Qualcomm μέσω του προγράμματος πιστοποίησης XR. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάποιες προϋποθέσεις, όπως την υλοποίηση Six Degrees of Freedom του οπτικού πεδίου του Viewer, με τις συσκευές να περνάνε πρώτα από ελέγχουν θερμοκρασίας τόσο στα Viewers όσο και στα smartphone, αλλά και τα αντίστοιχα calibration.

Οι πρώτες XR Viewers συσκευές αναμένονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021, χωρίς να γνωρίζουμε το εύρος τιμών που θα δούμε. Με τα Apple Glass να φημολογείται πως θα κυκλοφορήσουν στα 499 Δολάρια ίσως δούμε οικονομικότερες προτάσεις, αν και πρόκειται για ένα πρόγραμμα με υψηλά standards από την Qualcomm και όχι κάτι ελεύθερο, όπως το DayDream VR της Google.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Gaming Netflix VR

To Netflix επιβεβαιώνει τον ερχομό παιχνιδιού Stranger Things VR

To Netflix και ο προγραμματιστής Tender Claws ανακοίνωσαν ότι ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι Stranger Things VR θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2023. Σύμφωνα με την πλατφόρμα streaming, το παιχνίδι θα σας επιτρέπει να παίξετε ως ένας από τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς.

Gear Facebook VR

Facebook: Zuckerberg και Boz παίζουν με πρωτότυπο VR headset

Ο Mark Zuckerberg και ο επικεφαλής της εικονικής πραγματικότητας μελλοντικός CTO Andrew Bosworth (ή “Boz”)  παίζουν με νέο VR (ή AR) headset εβδομάδες πριν το συνέδριο της εταιρείας.

Internet VR

Show ταλέντων με avatars που τραγουδούν στο δίκτυο Fox

Τα talent shows στην τηλεόραση τείνουν να γίνουν όλα όμοια, με το Fox να προσπαθεί να αλλάξει τον κανόνα με την τελευταία του παραγωγή.

Software Android 11 Google VR

Η Google βάζει τέλος στο Daydream VR με το Android 11

Δε θα υπάρχει κανένα update στην πλατφόρμα, με την Google να υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα μπορεί καν να μην παίζει στο Android 11.