Red Weapon & Epic-W: Επίσημα με αισθητήρα 8K Helium

H Red ανακοίνωσε επίσημα δυο νέα camera bodies με τον ολοκαίνουριο αισθητήρα Helium 8K S35. Το πρώτο είναι το Red Weapon, που προηγουμένως ήταν διαθέσιμο με 6K Dragon αισθητήρα και οι χρήστες θα μπορούν είτε να αγοράσουν το νέο Weapon είτε να αναβαθμίσουν το παλιό με τον νέο Helium αισθητήρα.

Η Red Weapon 8K επιτρέπει την εγγραφή video σε 8K στα 60 frames per second μαζί με high resolution 35.4 Μegapixel εικόνες. Προσφέρει ταχύτητες δεδομένων έως και 800MB/s και υποστηρίζει εγγραφή στο RAW format της Red, Apple ProRes ή Avid DNxHD/HR, ταυτόχρονα. Επιπλέον, η Weapon 8K έχει τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί στον επερχόμενο αισθητήρα Red Dragon 8K VV (Vista Vision).

H άλλη κάμερα είναι η Red Epic-W, μια πιο οικονομική 8K κάμερα από την εταιρεία. Διαθέτει τον ίδιο αισθητήρα Helium 8K S35, όπως η Weapon, όμως περιορίζεται σε 30fps στο 8K.

Η τιμή της Weapon 8K είναι στα 49.500 δολάρια και της Epic-W στα 29.500 δολάρια. Αυτή είναι η τιμή μόνο του κυρίως camera body, ενώ τα υπόλοιπα όπως μπαταρία, οθόνη, ενσωματωμένη μνήμη, έχουν ξεχωριστή τιμή.

Ο αισθητήρας Helium 8K S35 αποτελεί σημαντικό βήμα όσον αφορά στην ανάλυση της εικόνας με διπλάσια pixels συγκριτικά με τον 6K αισθητήρα και τέσσερις φορές περισσότερα από τον αισθητήρα 4K. Ωστόσο, ο 8K αισθητήρας δεν σημαίνει ότι θα δημοσιεύσεις το υλικό σε 8K, καθώς κανείς δεν το κάνει. Σου επιτρέπει να έχεις super high quality 4K περιεχόμενο.

Επιπλέον, ο αισθητήρας συνεχίζει την παράδοση της καλής εικόνας και του dynamic range, για τα οποία είναι γνωστές οι Red κάμερες, και φέρνει πλέον καλές επιδόσεις και σε υψηλό ISO, πράγμα που οι Red κάμερες δεν τα πήγαιναν καλά. Επιπλέον, με το Red Raw σου δίνει μεγάλο βαθμό ελευθερίας κατά την διάρκεια της επεξεργασίας, με επιλογές για export σε μοντέρνα standards, όπως HDR. Αυτό το πακέτο κάνει την κάμερα μια πολύ καλή επιλογή για κινηματογραφιστές και παραγωγούς βίντεο.

Δείτε το video:

Red Weapon & Epic-W, Red Weapon & Epic-W: Επίσημα με αισθητήρα 8K Helium

Red Weapon & Epic-W, Red Weapon & Epic-W: Επίσημα με αισθητήρα 8K Helium

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

ποιο ασχημο πεθαινεις

thomas

@Kostas

Παραβλέπω το “ποιο” και σε ενημερώνω πως δεν είναι κινητό…

kostas

@thomas το ξερω οτι δεν ειναι κινητο δεν ειμαι τυφλος,αλλα ειναι τελειος αδιαφορη και ασχημη. τωρα ενταξει?? 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.