Robit: Το προσιτό home robot γίνεται πραγματικότητα

Στην εποχή που οι smart συσκευές και η ρομποτική βρίσκονται στο απόγειο τους, μία εταιρία απο το Ισραήλ ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά ένα μικρό, φθηνό, αλλά άκρως παραμετροποιήσιμο ρομπότ που θα αναλάβει να μας βοηθήσει με διάφορες δουλειές στο σπίτι.

Το Robit, που δημιουργήθηκε απο τους αδερφούς Schwarcz, έχει ύψος 30 εκατοστά κ βάρος περίπου 1.4 κιλά, κάνοντας το αυτόματα ένα απο τα μικρότερα και ελαφρύτερα ρομπότ για το σπίτι. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ρομπότ που δίνουν βάση στο κοινωνικό κομμάτι της σχέσης τους με τους ανθρώπους, το Robit δεν είναι ένα απλό social robot αλλά στοχεύει περισσότερο στο να μας βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού. Οι δημιουργοί του, κατέληξαν στο τελικό σχέδιο και λειτουργικότητα του ρομπότ, μετά απο σχετική έρευνα στην οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο τι είναι αυτό που θέλουν απο ένα ρομπότ.

Αν και στο πρωτότυπο υπήρχε σχέδιο για λειτουργία του ρομπότ με voice commands, τελικά η ιδεά αυτή έδωσε την θέση της σε ένα Android interface που δέχεται εντολές απο apps. Έτσι, φορτώνοντας τα κατάλληλα app actions, μπορούμε να ζητήσουμε απο το Robit να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες. Αν έχετε αμφιβολίες για το τι θα μπορούσε να κάνει για εσάς, αρκεί να δείτε κάποιες δοκιμαστικές εντολές, όπως το να ελέγχει πότε η γάτα σας πλησιάζει τον καναπέ και να παίζει δυνατή μουσική για να την απομακρύνει, ή να βρεί τα κλειδιά σας και να βγάλει φωτογραφία, επιστρέφοντας την στο κινητό σας για να δείτε που βρίσκονται.

Το Robit χρησιμοποιεί ένα Raspberry PI2 το οποίο θα είναι open-source δίνοντας την δυνατότητα σε developers να φτιάξουν τις δικές τους εφαρμογές. Συνδέεται στο Wi-Fi του σπιτιού μας, και διαθέτει ultrasonic αισθητήρες για να “βλέπει”, αλλά και γυροσκόπιο και accelerometer. Το συμπαθητικό ρομπότ απο το Iσραήλ βρίσκεται ήδη στο Indiegogo και θα κοστίζει 349 δολλάρια, ενώ θα προσφέρονται και διάφορα αξεσουάρ όπως ανιχνευτές αερίου, καπνού κ.α.

Robit home robot, Robit: Το προσιτό home robot γίνεται πραγματικότητα

Robit home robot, Robit: Το προσιτό home robot γίνεται πραγματικότητα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandros

Τι σχέδιο είναι αυτό;; Κάτι σε Johnny 5 θα ήταν καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.