Roborace: Αγώνες ταχύτητας με αυτόνομα super cars

Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας με αυτόνομα super cars; Ναι! Ονομάζεται Roborace και αναμένεται να ξεκινήσει τη σεζόν 2017-2018 παράλληλα με το πρωτάθλημα ηλεκτρικών οχημάτων Formula E.

Τα αυτοκίνητα ονομάζονται DevBot και θα κατασκευάζονται από την εταιρεία Kinetik. Θα έχουν βάρους 1000 κιλά και τη δυνατότητα μέγιστης ταχύτητας 300 χλμ./ώρα με τον ηλεκτρικό τους κινητήρα.

Στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος 10 ομάδες οι οποίες θα έχουν στη διάθεσή τους από δυο αυτόνομα αυτοκίνητα και θα συναγωνιστούν σε αγώνες διάρκειας 1 ώρας κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Οι ομάδες θα χρησιμοποιούν τα ίδια αυτοκίνητα DevBot αλλά θα πρέπει να έχουν έχουν αναπτύξει τα δικά τους συστήματα αλγόριθμων και τεχνητής νοημοσύνης για να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν.

Ο εγκέφαλος των αυτόνομων αγωνιστικών αυτοκινήτων θα είναι της NVIDIA και συγκεκριμένα η πλατφόρμα Drive PX 2.

Το πρωτάθλημα Roborace είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την σεζόν 2016-2017 αλλά θα καθυστερήσει μια χρονιά και θα πραγματοποιηθεί τη σεζόν 2017-2018.

Roborace Formula, Roborace: Αγώνες ταχύτητας με αυτόνομα super cars

Roborace Formula, Roborace: Αγώνες ταχύτητας με αυτόνομα super cars

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Πάντα το αγωνιστικό κομμάτι προόδευε τεχνολογίες. Μπορεί να είναι αδιάφορο για τους φιλάθλους διότι έχουμε μάθει να υποστηρίζουμε αθλητές, όμως είναι ένα τέλειο πεδίο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Εφόσον αυτό μπορεί να στηριχτεί εμπορικά και να είναι βιώσιμο, δεκτό.

tester

@Αντώνη και εγω είμαι λάτρης της τεχνολόγιας αλλά πλέον νομίζω οτι μπερδεύουμε λίγο τα πράγματα. Σε τι διαφέρει ο παραπάνω αγώνας απο το να βλέπεις ποιό πλυντήριο έπλυνε καλύτερα τις κάλτσες σου; Και εκεί λογισμικά υπάρχουν και όποιος έχει το καλύτερο λογισμικό θα κάνει την καλύτερη πλύση.
Οι αγώνες ταχύτητας είχαν πάντα να κάνουν με τα όρια του οδηγού, την κρίση του αν την συγκεκριμένη στιγμή θα πάρει την απόφαση να προσπεράσει, τον ψυχολογικό πόλεμο που θα έκανε στον αντίπαλο όταν του κόλλαγε στο φτερό για 2-3 γύρους και ένα σωρό άλλα πράγματα, τα οποία θα χαθούν. Αν αυτό είναι το μέλλον των αγώνων, τότε βράστα.
Αν είναι απλά ένα τεχνολογικό πείραμα, τότε προφανώς συμφωνώ.

ΑντώνηςΤ

Πράγματι λείπει το έμψυχο υλικό, και η κρίση/αντοχή του οδηγού. Όχι όμως τόσο διότι στην ουσία θα δοκιμάζεται η ομάδα που κατασκεύασε το λογισμικό αυτό. Μπορεί αυτοί να είναι και υπέρβαροι μη αθλούμενοι καμένοι προγραμματιστές χεχε, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες οι οποίες θα περάσουν στα αυτοκίνητα παραγωγής και συνεπώς θα κάνουν τα αυτόνομα οχήματα πιο αξιόπιστα. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται λεφτά και συνεπώς χορηγοί. Δεν είναι τόσο το αγωνιστικό κομμάτι, πιθανόν στους πρώτους αγώνες να δούμε το ένα RoboCar να πηγαίνει πίσω από το άλλο, όπως συμβαίνει σε πολλούς ενιαίας μορφής αγώνες (ίδια κατασκευάστρια μονοθέσιου με ελευθέρια μόνο στο στήσιμο του). Το ίδιο λέγαμε για την FormulaE αλλά σιγά σίγα βρίσκει τον ρυθμό της, όσο οι κατασκευαστές μαθαίνουν την τεχνολογία και τους δίνεται η ελευθέρια χρόνο με τον χρόνο να χτίζουν επιμέρους κομμάτια. Τέλος μην νομίζεις ότι ακόμα και η σημερινή μορφή της Formula1 η επιτυχία έρχεται μόνο από τους οδηγούς, η τεχνολογία είναι το Α και το Ω για την αυτήν. Γενικά για να γίνει κάποιος πρωταθλητής θέλει το καλύτερο μονοθέσιο το οποίο θα εκμεταλλευτεί το 100% του ο καλύτερος οδηγός. Εάν λείπει ένα από τα δυο τότε δεν υπάρχει περίπτωση… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.