Ρομπότ – σεφ μαγειρεύει και στη συνέχεια καθαρίζει την κουζίνα [video]

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο χρόνος σου είναι εξαιρετικά περιορισμένος και δεν προλαβαίνεις ούτε να φας, πόσο μάλλον να μπεις στην κουζίνα να μαγειρέψεις. Σε αυτή την περίπτωση η λύση είναι το delivery, όμως σε λίγα χρόνια οι Βρετανοί ελπίζουν ότι θα σου φέρουν ένα ρομπότ master chef στην κουζίνα σου.

Η Moley Robotics δημιούργησε ένα concept kitchen prototype, το οποίο περιλαμβάνει ένα φούρνο, εστίες, οθόνη αφής, ρομποτικούς βραχίονες και χέρια. Τα χέρια είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες αφής και μπορούν να τεμαχίσουν, να ανακατέψουν, να χρησιμοποιήσουν το blender, να κλείσουν και να ανοίξουν τον φούρνο.

Ο νικητής του βρετανικού MasterChef, Tim Anderson κατέγραψε τις ικανότητές του σε 3D και στη συνέχεια αυτές μετατράπηκαν σε οδηγίες για το ρομπότ, που μπορεί να αναπαράξει τις κινήσεις του.

Η συγκεκριμένη κουζίνα λειτουργεί είτε μέσω οθόνης αφής είτε μέσω εφαρμογής στο κινητό. Προς το παρόν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μια συγκεκριμένη σούπα. Από το 2018 που θα γίνει διαθέσιμη η κουζίνα, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια βιβλιοθήκη με πάνω από 2000 συνταγές ανά τον κόσμο.

Δείτε το video:

robot chef, Ρομπότ – σεφ μαγειρεύει και στη συνέχεια καθαρίζει την κουζίνα [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Φοβερό , αν έπαιρνε και… φιφες δεν χρειάζεται καν να παντρεύτουμε

manolis

update για παραδοσιακά πιάτα παίρνει; :p

George

ο κωστας απο πανω τα ειπε ολα.

Βαγγοα

Δεν λεω πολυ καλα ολα αυτα αλλα με την τεραστια εξελιξη της τεχνολογιας σιγα σιγα ο ανθρωπος μενει αδρανης και απαθης.αυτο πρεπει να μας προβληματισει λιγο…

mixtri

Ένα σεξιστικό σχόλιο και ένας που συμφωνεί από κάτω.
Ντροπή και μόνο.

Δεν είναι χιούμορ ο σεξισμός. Καθυστερημένοι άνθρωποι υπάρχουν αρκετοί τελικά.

Kostas

Mistri@ ειναι χιούμορ απλα, δεν προσβαλα καποιον, 2 χερια μεταλλικα που φτιαχνουν σουπα ειναι, απλα βαζω ιδεα στον κατασκευαστή μήπως το βελτιωση το μοντέλο και προσθεση 2 τσιμπ…. λα απλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.