Sub1 Reloaded: Ρομπότ λύνει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 0.6″

Ένα ρομπότ κατάφερε να κάνει νέο ρεκόρ στην επίλυση του Κύβου του Ρούμπικ. Το Sub1 Reloaded ρομπότ, όπως ονομάζεται, χρειάστηκε μόλις 0.637 δευτερόλεπτα για να αναλύσει τον Κύβο και μόλις 21 κινήσεις για να τον λύσει και όλες οι πλευρές να έχουν από ένα χρώμα.

Το Sub1 Reloaded έσπασε το ρεκόρ μιας δικής του προηγούμενης έκδοσης, που είχε λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 0.887 δευτερόλεπτα. Η νέα έκδοση είναι το ίδιο μηχάνημα με διαφορετικό επεξεργαστή.

Η Infineon με το συγκεκριμένο chip θέλει να τονίσει την εξέλιξη που έχει γίνει στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Με το πάτημα ενός κουμπιού, σηκώνονται τα καλύμματα που καλύπτουν τις κάμερες, επιτρέποντας στο ρομπότ να αναλύσει ποια είναι η κατάσταση του κύβου. Στη συνέχεια, βγάζει μια λύση και δίνει τις απαραίτητες εντολές σε έξι βραχίονες, που κρατούν τον κύβο στη θέση του και ταυτόχρονα περιστρέφονται για την επίλυση του παζλ. Όλο αυτό διαρκεί κάτι λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο.

Το επίσημο ρεκόρ επίλυσης του Κύβου από άνθρωπο είναι 4.904 δευτερόλεπτα και δημιουργήθηκε από έναν 14χρονο το 2015.

Δείτε το video:

robot rubik cube, Sub1 Reloaded: Ρομπότ λύνει τον Κύβο του Ρούμπικ σε 0.6″

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

αν το βγάλουμε από τη πρίζα σε πόση ώρα θα μπορούσε να το κάνει;;;;

bezilys

@Manolis σωστός!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.