Ρομπότ-όχημα ασφαλείας εκτοξεύει drone στους εισβολείς

Ρομπότ drone, Ρομπότ-όχημα ασφαλείας εκτοξεύει drone στους εισβολείς

Ένα ρομπότ-όχημα περίπου 90 κιλών δημιούργησε μια Σιγκαπουριανή startup, το οποίο θα μπορεί να χρησιμεύει για τη φύλαξη χώρων και θα εκτοξεύει ένα drone πίσω από τους εισβολείς.

Το ρομπό της Otsaw Digital ονομάζεται O-R3, έχει το μέγεθος ενός SMART (περίπου) και ο σκοπός του είναι να απομακρύνει μακριά τους εισβολείς σαν ένας άλλος Ρόμποκοπ. To Ο-R3 διαθέτει αισθητήρες 3D LIDAR και GPS και μπορεί να εντοπίζει ασυνόδευτες τσάντες και να ξεχωρίζει τους εργαζομένους (αν πρόκειται να φυλά μια εταιρεία) από τους εισβολείς.

Για παράδειγμα, αν εντοπίσει μια ασυνόδευτη τσάντα, την οποία δεν έχει αναζητήσει κανείς για 5 λεπτά, ενεργοποιεί μια ειδοποίηση και τη σημειώνει για περαιτέρω έρευνα, σε περίπτωση που κάτι είναι επικίνδυνο.

Επιπλέον, αν αποφασίσει ότι ένα άτομο είναι εισβολέας, θα “εκτοξεύσει” ένα drone να τον κυνηγήσει για 100 μέτρα. Το drone στην περίπτωση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς μπορεί να πραγματοποιήσει εναέρια παρακολούθηση, στην περίπτωση που υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο του O-R3.

Όσες εταιρείες στη Σιγκαπούρη επιθυμούν, μπορούν να νοικιάσουν έναν O-R3, έναντι 10.000 δολαρίων το μήνα, που ισοδυναμεί με λίγο λιγότερο απ’ότι κοστίζουν τέσσερεις φύλακες ασφαλείας.

Μπορείτε να δείτε τον O-R3 στο παρακάτω βίντεο. Επίσης, η εταιρεία εργάζεται και σε μια έκδοση του O-R3 για εσωτερικούς χώρους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.