Ιαπωνία: Η μισή χώρα θα ελέγχεται από ρομπότ μέχρι το 2035

Οι πολυμήχανοι Ιάπωνες έχουν δείξει πόσο πολύ αγαπούν τα ρομπότ και με το πέρασμα του χρόνου τα βάζουν όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητά τους. Που μπορεί να φτάσει όμως όλο αυτό; Σύμφωνα με το Nomura Research Institute (NRI) και την έρευνα που πραγματοποίησε, σε 20 χρόνια από σήμερα τα μισά επαγγέλματα θα εκτελούνται από ρομπότ.

Σε συνεργασία με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που έχει πραγματοποιήσει παρόμοια έρευνα, το NRI εξέτασε περισσότερα από 600 επαγγέλματα και κατέληξε ότι πάνω από το 49% αυτών, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η έρευνα βασίστηκε στην αξιολόγηση κάθε επαγγέλματος και το πόσο εύκολα μπορεί να αυτοματοποιηθεί η κάθε θέση. Αυτό σημαίνει ότι γραφεία υποστήριξης πελατών, delivery, αγροτικές εργασίες, και άλλα, έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες μελλοντικά να λειτουργήσουν με ρομπότ χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρουσίας. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο στο Nagasaki της Ιαπωνίας, το οποίο θα λειτουργήσει σχεδόν εξολοκλήρου από ανθρωποειδή ρομπότ που θα μπορούν να υποδεχθούν τους πελάτες, να μεταφέρουν τις βαλίτσες και να καθαρίσουν τα δωμάτια.

Στη χώρα γίνονται ήδη κινήσεις για ρομπότ μεταφραστές που βοηθούν τους τουρίστες, ρομπότ νοσοκόμες που προσφέρουν βοήθεια σε ηλικιωμένους κλπ. Οι Ιάπωνες αναφέρεται ότι έχουν δεχτεί την ιδέα του λεγόμενου “robo-revolution” καθώς παράλληλα μειώνει την οικονομική πίεση στον ιαπωνικό πληθυσμό ο οποίος γερνά με απίστευτα ταχείς ρυθμούς με περισσότερο από 20% του πληθυσμού να είναι ηλικίας 65 ετών και άνω.

japan robots 2035, Ιαπωνία: Η μισή χώρα θα ελέγχεται από ρομπότ μέχρι το 2035

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

εχω διαβάσει ολόκληρη την έκθεση του κηρίου…(και η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά εντυπωσιακή και καθόλου λόγια του αέρα..) με λίγα λόγια λέει οτι 50% θεσεων στην επόμενη 20 χρ. και αργότερα 98% θεσεον στην επόμενη 40 χρ. …. μοναδικές θέσεις που δεν κατάφερε να καλύψει ειναι διοικητικες , μάρκετινγκ και θέσεις κλειδιά στης επιστημονικές έρευνες….

ναι αλλά δημιουργείτε ερώτημα,,,,

αν 98% του πληθυσμού δεν θα δουλεύει (γιατί έχουν καλύψει όλες της θέσεις) ποιος στο διάολο θα καταναλώνει αυτό που παράγουν τα robot…η πως θα συντηρείται αυτό το 98% το οποίο είχε ατυχία να μην είναι super duper επιστήμονες και άτομα με τεράστια περιουσία…..

εκτός και αν έχουν σκοπό να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό σε καμία 5 εκατομμύρια.. τοτε ναι θα ειναι παράδεισος παντού

και όταν λέμε 98% περιγράφει αυτουποστηριζόμενα robot (Α.Ι.) που μπορούν να παράγουν robot να αναπρογραμματίζονται ανάλογα με την περίσταση αυτοεπισκευαζομενα κλπ

Manolis

μιλάμε για μια χώρα με ΤΕΡΑΣΤΙΟ πληθυσμό ηλικιωμένων που σε 50 χρόνια δεν θα δουλεύει κανείς.. Δεν τα βλέπω και πολύ καλά τα πράγματα για το είδος μας ειδικά έτσι που το πάμε με πολέμους..

Πάντως ένα από τα πιο ασφαλή ρομποτικά επαγγέλματα του μέλλοντος θα είναι “χειριστής πυρηνικών όπλων”… :p

One

Εχουν ένα τεράστιο χρεος, όπως η Ελλάδα, ένα γερασμένο πλυθησμο όπως η Ελλάδα, σε λιγο θα εχουν και τεράστια ανεργια όπως Ελλαδα, αμα τους παρουν τις δουλειες τα Robot.
Η Ελλαδα δείχνει τα φωτα στους Ιάπωνες τελικα. Δεν είναι τυχαιο ότι η λεξη Ελλαδα στα Ιαπωνικά συμβολίζεται με τη λεξη που σημαίνει φως 😛

VasilisA3

Δεν θα δουλεύει κάνεις γιατί θα μας συντηρούν τα ρομπότ δωρεάν. Θα λέω εγώ στον Μήτσο ακα ρομπότ πήγαινε μέχρι την τράπεζα και κάνε μια ληστεία αλά Ιταλικά για μένα. Η πήγαινε μάζεψε τις πατάτες από τον κήπο και φτιάξε μου να φάω. Ορίστε για τα πάντα υπάρχουν λύσεις μην αγχώνεστε.

nikos

Λόγω του επαγγελμάτος μου (πωλητής ρομποτικών συστημάτων) αλλά προσπαθωντας παραλλήλα να σκεφτώ και το που οδηγούμαστε, δυστυχώς το μέλλον είναι τρομερά δυσοιώνο. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσει η κοινωνία την βιωσιμότητα της θα ήταν κάποιος φόρος για κάθε ρομποτικό σύστημα που μπαίνει, π.χ. το 30% του ποσου κερδίζει που ο ιδιοκτήτης ενος ρομποτ απο την αυτόματη που αυτό εκτελέι. Αλλιώς οι κοινωνίες θα καταρρεύσουν. Αν σε αυτά προσθέσετε την απίστευτα γρήγορη της τεχνητής νοημοσύνης των ρομπότ, κλάφτα χαράλαμπε

pazzo

Για 40 χρόνια θα ειναι ίσως για πολλούς εφιαλτικά μέχρι να προσαρμοστούν. Εάν καταφέρουν την τεχνητή νοημοσύνη ταινίες όπως η Α.Ι. θα γίνουν πραγματικότητα. Είχα ακούσει κάποιον να λέει ότι ο ρόλος του ανθρώπου ειναι να φτιάξει τεχνητή νοημοσύνη, και με το που θα το καταφέρει δεν θα έχει πια λόγο ύπαρξης. Θα ειναι και καλά η κληρονομιά που θα αφήσουμε. Σε 2000 χρόνια και λιγοτερο, διαστημικά ταξίδια και πιθανότατα οι επαφές με εξωγήινους πολιτισμους (στατιστικά δεν μπορεί να μην υπάρχουν)να γινοντε αποκλειστικά από τα ρομπότ.
Θεωρίες συνομωσίας βέβαια, αλλά έχει λίγο βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear China Chip Japan

ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των κινέζικων τσιπ

Μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στην βιομηχανία της τεχνολογίας, όπως οι ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία βάζουν περιορισμό των εξαγωγών ορισμένων προηγμένων μηχανημάτων κατασκευής τσιπ στην Κίνα.

Smartphones Android Android Smartphones Japan

Sharp AQUOS R Compact: Με οθόνη 4.9 ιντσών Edgest fit IGZO [Japan]

Αυτό είναι το Sharp AQUOS R Compact με οθόνη 4.9 ιντσών ανάλυσης 2032×1080 pixels, τεχνολογίας IGZO και θυμίζει έντονα το design του αναμενόμενου iPhone X. Έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 660, μνήμη RAM 3GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB.

Gear Japan

Gatebox: Η πρώτη ολογραφική ψηφιακή βοηθός τεχνητής νοημοσύνης

Η Vinclu, ιαπωνική startup που ασχολείται με το IoT (Internet of Things), δημιουργεί μια συσκευή με τεχνολογία ολογράμματος που αλλάζει εντελώς την εικόνα που είχαμε για τους ψηφιακούς βοηθούς.