Smart Glasses από την Rockchip στην CES 2014

Με την CES 2014 να μετράει ώρες για το άνοιγμα των πυλών της στο Λας Βέγκας, περιμένουμε να δούμε πολλές συσκευές που «φοριούνται» όπως smart watches, glasses και bands (TCL). Όσον αφορά όμως τα smart glasses, δεν είναι μόνο η Google, η Baidu, η Epson και η Olympus στο παιχνίδι για την καθιέρωση ενός ονόματος τους καθώς προστέθηκε και η Rockchip.

Η Rockchip για όσους δεν γνωρίζουν είναι μία κινέζικη εταιρεία που κατασκευάζει επεξεργαστές. Τους επεξεργαστές της εταιρείας μπορεί να τους συναντήσετε σε πληθώρα από κινέζικα tablets αλλά και στο HP Slate 7.

Τα έξυπνα γυαλιά της Rockchip είναι εφοδιασμένα με τον επεξεργαστή RK3168 που είναι διπύρηνος χρονισμένος στα 1.6 GHz, ενώ έχει όλα τα απαραίτητα chip για διασύνδεση, όπως WiFi, Bluetooth και GPS. Τα έξυπνα γυαλιά θα έχουν μικρή οθόνη, ανάλυσης 720p και 5.0 Megapixel κάμερα που μπορεί να καταγράψει βίντεο Full HD. Όσον αφορά στη μνήμη είναι εφοδιασμένα με 1GB μνήμης RAM και 4GB μνήμης ROM για αρχεία. Τέλος θα υπάρχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές στα γυαλιά, ενώ δεν είναι σίγουρο άμα θα κυκλοφορήσουν με εγκατεστημένο το Play Store της Google.

Rockchip smart glasses, Smart Glasses από την Rockchip στην CES 2014

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear CES 2014 MWC 2014 Sony

Sony SmartBand, διαθέσιμο τον Μάρτιο

Το νέο SmartBand της Sony, για το οποίο είχαμε ενημερωθεί στο παρελθόν, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Mάρτιο. Το νέο wearable της εταιρίας, το οποίο συνδεέται μέσω Bluetooth ή NFC με την συσκευή σας, παρακολουθεί τις αθλητικές σας δραστηριότητες, την κοινωνική σας αλληλεπίδραση και πολλά ακόμα. Επίσης, προσαρμόζεται σε λουράκια σιλικόνης διαφορετικών χρωμάτων και σαν […]

Business CES 2014

CES 2014: Όλα όσα ανακοινώθηκαν στο Las Vegas

Η ετήσια έκθεση τεχνολογίας CES 2014 μπορεί να είναι πια παρελθόν η παρακαταθήκη όμως που μας άφησε σε τεχνολογικά καλούδια… ατελείωτη. Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες (7-10 Ιανουαρίου) η ομάδα του Techblog σας κράτησε ενήμερους με όλες τις ανακοινώσεις σαν να ήσασταν εκεί και σε αυτό εδώ το άρθρο συγκεντρώσαμε τα άπαντα από τη CES.

Gear CES 2014 SmartWatches

Wearable Devices, Όσα είδαμε σχετικά με το νέο τεχνολογικό “trend” στην έκθεση CES 2014

H φετινή έκθεση CES (Consumer Electronics Show) που μόλις έκλεισε τις πύλες της αφορούσε κυρίως την “wearable” τεχνολογία. Οι εταιρίες παρουσίασαν κυρίως smart watches και smart wristbands, με διάφορες λειτουργίες και ποικιλία στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Computers CES 2014 ZOTAC

Zotac ZBOX 01520, Ένα PC σκέτη… σφαίρα

Η εταιρεία Zotac στην έκθεση CES 2014 έδειξε ένα mini PC που έχει αναμφισβήτητα ξεχωριστή εμφάνιση, αφού έχει το σχήμα μίας σφαίρας. To Zotac ZBOX 01520 βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Core i3-4010U με συχνότητα λειτουργίας 1.7GHz και μπορεί να εξοπλιστεί με αρθρώματα μνήμης SO-DIMM έως 16GB.