Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν ρομπότ να πυροβολεί με τα δυο χέρια

russia robot guns, Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν ρομπότ να πυροβολεί με τα δυο χέρια

Το ανθρωποειδές ρομπότ της Ρωσίας, FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research) έχει δημιουργηθεί με σκοπό να πάει στο διάστημα, αλλά αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται έτσι ωστε να μπορεί να πυροβολεί και με τα δυο χέρια.

Πολλοί κατακρίνουν τους Ρώσους εκφράζοντας ανησυχίες για την δημιουργία ενός real-life Terminator. Ωστόσο, ο στόχος των δημιουργών του είναι να βελτιώσουν τις κινητικές δεξιότητες του ρομπότ και την διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Μέσα από το Twitter ο Dmitry Rogozin, αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας, έγραψε “Robot platform F.E.D.O.R. showed shooting skills with two hands”. Ωστόσο, ο ίδιος τονίζει πως δεν επιχειρούν να φτιάξουν τον Εξολοθρευτή, αλλά τεχνητή νοημοσύνη που θα έχει μεγάλη πρακτική σημασία σε διάφορους τομείς.

Ο ίδιος πόσταρε και ένα σύντομο video που δείχνει το FEDOR εν δράσει και έγραψε “Russian fighting robots – guys with iron nature”.

Το ρομπότ αναμένεται να ταξιδέψει στο διάστημα το 2021 και ίσως είναι ο μοναδικός επιβάτης στο ρωσικό Federation spacecraft. Έχει δημιουργηθεί από Android Technics και Advanced Research Fund, και ήδη έχει αποκτήσει αρκετές δεξιότητες. Γνωρίζει πως να χρησιμοποιεί κλειδιά και διάφορα εργαλεία, να βιδώσει μια λάμπα, αλλά και να οδηγεί ένα αυτοκίνητο. Αρχικά δημιουργήθηκε για να συμμετέχει σε επιχειρήσεις διάσωσης και στη συνέχεια για στρατιωτικούς σκοπούς.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Demis

Skynet is near

Μανώλης

θα έρθει για μετεκπαίδευση στην ορεινή Κρήτη και μετά άνετα μπορεί να πάει στο διάστημα να παίζει μπαλωθιές! :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.