Samsung AI: Το όραμα για «Τεχνητή Νοημοσύνη για Όλους»

Samsung AI CES 2024, Samsung AI: Το όραμα για «Τεχνητή Νοημοσύνη για Όλους»

Η Samsung παρουσίασε το όραμά της για τον τρόπο που η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα επιτρέψει στους ανθρώπους να έχουν πιο άνετη και διαισθητική επαφή με τις Samsung συσκευές τους. Στη συνέντευξη Τύπου στην έκθεση CES 2024, η Samsung συνεργάστηκε με βασικούς εταίρους, για να περιγράψει την τεχνολογία πίσω από αυτό το όραμα και πώς τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες χρησιμοποιούν τις δυνατότητες AI για να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της CES, ο Jonathan Gabrio, Επικεφαλής του Κέντρου Συνδεδεμένης Εμπειρίας στη Samsung Electronics America, περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία AI μεταμορφώνει τον τρόπο χρήσης των προϊόντων Visual Display και των Ψηφιακών Συσκευών. Για παράδειγμα, η Samsung Neo QLED 8K QN900D διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή AI, NQ8 AI Gen 3, εξοπλισμένο με 8 φορές μεγαλύτερο νευρωνικό δίκτυο AI και δύο φορές ταχύτερο NPU από τον προκάτοχό του. Χάρη στον επεξεργαστή NQ8 AI Gen3, η Samsung Neo QLED 8K αναβαθμίζει αυτόματα περιεχόμενο χαμηλής ανάλυσης για να παρέχει στους χρήστες εμπειρία θέασης ποιότητας έως και 8K, καθώς και ευκρινείς εικόνες που κινούνται γρήγορα μέσω του AI Motion Enhancer Pro.

Επίσης, η Samsung Neo QLED 8K διαθέτει Active Voice Amplifier Pro, το οποίο αναλύει τη φωνή και τον θόρυβο του περιβάλλοντος, μέσω AI, για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία ακρόασης της τηλεόρασης των χρηστών, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν πληθώρα περιεχόμενων σαν να βρίσκονται σε κινηματογραφική αίθουσα. Επιπρόσθετα, η Samsung Neo QLED 8K διαθέτει το Tizen OS Home, το οποίο προσφέρει τις πιο πρόσφατες εφαρμογές, υπηρεσίες, εξατομικευμένο περιεχόμενο και προτάσεις υπηρεσιών, ώστε οι χρήστες να αναβαθμίσουν την εμπειρία ψυχαγωγίας τους.

Για τους χρήστες με διαφορετικές ανάγκες, η Samsung παρέχει καινοτόμες δυνατότητες προσβασιμότητας. Μια δυνατότητα νοηματικής γλώσσας στη Samsung Neo QLED μπορεί εύκολα να ελεγχθεί με χειρονομίες για άτομα με προβλήματα ακοής και μια λειτουργία Audio Subtitle μετατρέπει τους υπότιτλους κειμένου σε προφορικές λέξεις σε πραγματικό χρόνο για άτομα με περιορισμένη όραση.

Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε τον νέο The Premiere 8K, έναν προβολέα που διαθέτει όχι μόνο οθόνη 150 ιντσών, αλλά και την πρώτη ασύρματη μετάδοση 8K της Samsung για προβολέα. Με τον The Premiere 8K, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν μια εμπειρία προβολής πλήρους κλίμακας όπως αυτή του κινηματογράφου στην άνεση του σπιτιού τους.

Την παρουσίαση ακολούθησε το Music Frame, ένα ηχείο με προσαρμόσιμο κάλυμμα που ενσωματώνεται απρόσκοπτα στα σπίτια των χρηστών. Μέσω του Q-Symphony, το Music Frame συγχρονίζεται με τις τηλεοράσεις και τις μπάρες ήχου Samsung, φέρνοντας εμπλουτισμένα μπάσα και ήχο surround διπλών ενσωματωμένων γούφερ στο σπίτι με ελάχιστη προσπάθεια.

Επιπρόσθετα, η Samsung έκανε σημαντικές αναβαθμίσεις στο Ballie, το κυλιόμενο ρομπότ AI που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην CES 2020. Το Ballie διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη που το καθιστά ικανό να αλληλεπιδρά με άλλες έξυπνες συσκευές, για να παρέχει προσαρμοσμένες υπηρεσίες, όπως είναι η διεκπεραίωση εργασιών ή η προβολή εικόνων και βίντεο σε τοίχους, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν βασικές πληροφορίες για την καθημερινή τους ζωή, όπως ο καιρός ή άλλο σχετικό περιεχόμενο όπου κι αν βρίσκονται.

Samsung AI CES 2024, Samsung AI: Το όραμα για «Τεχνητή Νοημοσύνη για Όλους»

Η Samsung αποκαλύπτει το Galaxy Book4, τη σειρά φορητών υπολογιστών με τη μεγαλύτερη δυνατή τεχνολογία AI μέχρι σήμερα

Η Samsung συνεργάζεται με τη Microsoft για να δημιουργήσει, απρόσκοπτες συνδεδεμένες εμπειρίες με νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενισχύοντας τη δέσμευση των δύο εταιρειών να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία φορητού υπολογιστή.

Χρησιμοποιώντας έξυπνες, διαισθητικές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, το Microsoft Copilot συνδέει τη σειρά Galaxy Book4 με το smartphone Samsung Galaxy ώστε να λειτουργούν οι συσκευές απρόσκοπτα μεταξύ τους, σαν μια μόνο συσκευή. Το Microsoft Copilot μπορεί να βρει, να διαβάσει ή να συνοψίσει μηνύματα κειμένου από το smartphone Galaxy ενός χρήστη και ακόμη και να δημιουργήσει και να στείλει αυτόματα μηνύματα για λογαριασμό του, απευθείας από τον υπολογιστή. Χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιηθεί το smartphone και να ανοιχτεί κάθε μεμονωμένη εφαρμογή, η σειρά Galaxy Book4 μπορεί να έχει πρόσβαση σε λειτουργίες και πληροφορίες smartphone γρήγορα και έξυπνα.

Η σειρά Galaxy Book4 μπορεί τώρα να μετατρέψει την πανίσχυρη κάμερα των smartphone Samsung Galaxy σε κάμερα web υπολογιστή , χρησιμοποιώντας την για βιντεοκλήσεις σε εφαρμογές εικονικής διάσκεψης. Οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσουν τη μπροστινή και την πίσω κάμερα με ένα μόνο κλικ στον υπολογιστή τους. Ταυτόχρονα, προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών από τα smartphone Galaxy – συμπεριλαμβανομένου του Background Blur και του Auto-framing – που βοηθούν στην εστίαση στην εικόνα του ηχείου σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Μέσω στενής, συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της Samsung και της Microsoft, οι παραπάνω δυνατότητες συνδεσιμότητας να είναι διαθέσιμες από τον Μάρτιο.

Επιπλέον, η σειρά Galaxy Book4 μπορεί να συνδυαστεί με άλλες συσκευές Galaxy, εκτός από smartphone. Το Tab S9 Ultra μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη οθόνη υπολογιστή και οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν κρυστάλλινη ποιότητα ήχου με μειωμένη καθυστέρηση, όταν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με το Galaxy Buds2 Pro.

Samsung AI CES 2024, Samsung AI: Το όραμα για «Τεχνητή Νοημοσύνη για Όλους»

Καλύτερη σύνδεση χρηστών και συσκευών μέσω της χωρικής νοημοσύνης

Ο Jaeyeon Jung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του SmartThings, τόνισε τους συναρπαστικούς νέους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία AI επηρεάζει τη σχέση μεταξύ των χρηστών και των Samsung συσκευών τους, συμπεριλαμβανομένου του οράματος της Samsung για το SmartThings: Όσο περισσότερες συσκευές Samsung χρησιμοποιεί ένας πελάτης, τόσο πιο έξυπνες γίνονται αυτές οι συσκευές και τόσο καλύτερα μπορούν να να υποστηρίξουν την καθημερινή ζωή.

Το SmartThings χρησιμοποιεί το LiDAR σε συνδεδεμένες συσκευές, όπως ρομπότ, για τη δημιουργία ψηφιακών κατόψεων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν εύκολα την κατάσταση και τη θέση όλων των συσκευών τους. Και τον Μάρτιο, το SmartThings θα κυκλοφορήσει το αναβαθμισμένο 3D Map View για μια πιο λεπτομερή εμπειρία σε smartphone και τηλεοράσεις Samsung. Επιπλέον, ένας απλός κωδικός QR θα επιτρέψει στους χρήστες να προσθέσουν οικογένεια και φίλους στο οικοσύστημά τους SmartThings, έτσι ώστε κάθε μέλος του νοικοκυριού να μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του ρουτίνες.

Χρησιμοποιώντας έξυπνους αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη, το SmartThings θα είναι σε θέση να ανιχνεύει ασυνήθιστες περιστάσεις, όπως αν πέσει ο χρήστης, και να στέλνει ειδοποιήσεις σε προκαθορισμένα μέλη οικογένειας ή φροντιστές . Επίσης, χάρη στο Galaxy SmartTag2, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των κατοικίδιων τους και να αποθηκεύουν ψηφιακά στοιχεία αναγνώρισης προσαρτώντας την ετικέτα του κατοικίδιου, σε κολάρο ή λουρί .

Ένα άλλο σημείο που συζήτησε ο EVP Jung ήταν πώς ο φωνητικός βοηθός Bixby επιτρέπει στα έξυπνα σπίτια να γίνουν πιο δυναμικά, με τις βελτιωμένες δυνατότητές του AI. Το Bixby μπορεί πλέον να δρομολογεί αυτόματα εντολές στις συσκευές με βάση την κατανόηση της τοποθεσίας και των δραστηριοτήτων του χρήστη. Βασικές τεχνολογίες όπως το Multi Device Wakeup σε συνδυασμό με ένα κοινό πρωτόκολλο επικοινωνίας, επιτρέπουν στο Bixby να ακούει εντολές με όλες τις συσκευές ενός δωματίου, αλλά στη συνέχεια να εκτελεί μόνο την ενέργεια που ζητήθηκε στην πιο σχετική συσκευή. Έτσι, εάν ένας χρήστης βρίσκεται στην κουζίνα και παρακολουθεί ένα βίντεο συνταγής στο Family Hub™ του και μπορεί να φωνάξει, “Hey, Bixby! Play Music!” Σε εκείνο το σημείο, η μουσική θα αναπαράγεται από το έξυπνο ηχείο του χρήστη, αλλά το βίντεο της συνταγής θα συνεχίσει να αναπαράγεται στο Family Hub™, χωρίς διακοπές.

Η τηλεόραση, με την υπηρεσία Samsung Daily+, θα γίνεται όλο και περισσότερο το κεντρικό σημείο – κόμβος για μεγάλο μέρος αυτής της λειτουργικότητας του έξυπνου σπιτιού, ενώ θα παρέχει, επίσης, πρόσβαση σε μια ποικιλία πρόσθετων υπηρεσιών. Αυτές περιλαμβάνουν βιντεοκλήσεις μέσω του ConnecTime, υπηρεσίες βίντεο κτηνιατρικής συμβουλευτικής και Workout Tracker — μέσω των οποίων τα δεδομένα προπόνησης μπορούν να μεταφερθούν στα έξυπνα ρολόγια της Samsung. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, τη νέα υπηρεσία Samsung Now+, η οποία εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες για τα σπίτια των χρηστών, όπως ο καιρός ή ζωντανή ροή κάμερας ασφαλείας από ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού, χωρίς καν να είναι ενεργοποιημένη η τηλεόραση. Όπως συμβαίνει με τις λειτουργίες SmartThings, οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες μέσω φωνητικών εντολών.
Η Samsung εστιάζει στην ασφάλεια και το απόρρητο σε όλες τις συσκευές

Μια τέτοια λύση είναι το Samsung Knox Matrix, το οποίο παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε πολλά smartphone και έξυπνες τηλεοράσεις Samsung Galaxy. Η τεχνολογία θα επιτρέψει στις συσκευές να παρακολουθούν η μία την άλλη για να εντοπίζουν και να απομονώνουν τις απειλές ασφαλείας. Το Knox Vault, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων χρήστη σε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς συσκευές της Samsung, έχει επεκταθεί για να καλύψει περισσότερες συσκευές που συνδέονται με SmartThings, όπως οι τηλεοράσεις Samsung Neo QLED 8K. Επιπλέον, οι συνεργασίες της Samsung με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επιτρέπουν στους χρήστες να βιώνουν την ασφάλεια και το απόρρητο με τρόπο προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Δελτίο Τύπου

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Gear Apple featured VR headset

Apple Vision Pro 2: Δεν θα ανανεώνεται κάθε χρόνο όπως τα iPhone

Το Vision Pro headset δεύτερης γενιάς της Apple θα έρθει το νωρίτερο σε 18 μήνες, σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή του Bloomberg, Mark Gurman.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14 Ultra: Απολαύστε δείγματα της κάμερας του ακυκλοφόρητου “θηρίου”

To Xiaomi 14 Ultra θα γίνει επίσημο την Πέμπτη στην Κίνα και στη συνέχεια θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στο MWC Barcelona στις 25 Φεβρουαρίου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Desert Titanium και Titanium Grey, τα δύο πιθανά νέα χρώματα

Tα μοντέλα iPhone 16 Pro είναι πιθανό να γίνουν διαθέσιμα σε δύο νέα χρώματα – Desert Titanium και Titanium Grey.