Samsung UFS κάρτες μνήμης: Θα αντικαταστήσουν τις microSD

Η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία των πρώτων UFS καρτών μνήμης οι οποίες είναι πέντε φορές ταχύτερες από τις καλύτερες microSD και έχουν σχεδιαστεί για να τις αντικαταστήσουν.

Οι νέες UFS (Universal Flash Storage) κάρτες μνήμης που παρουσίασε η Samsung έρχονται σε χωρητικότητες 32, 64, 128 και 256 GBs με επιδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις microSD. Συγκεκριμένα οι νέες κάρτες UFS φτάνουν ταχύτητες ανάγνωσης 530MB/s κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να διαβάσετε ένα αρχείο ταινίας μεγέθους 5GB σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, όταν οι πλέον γρήγορες microSD ολοκληρώνουν την ίδια διαδικασία σε περίπου 50 δευτερόλεπτα. Οι ταχύτητες εγγραφής είναι επίσης ιδιαίτερα υψηλές και φτάνουν τα 170MB/s, μια τιμή η οποία είναι 70% επάνω σε ταχύτητα από τις ταχύτερες microSD στην αγορά, όπως οι SanDisk Extreme Pro που φτάνουν τα 100MB/s, αλλά περίπου επτά με οκτώ φορές ταχύτερες από το μέσο όρο των καρτών microSD που κυκλοφορούν.

Σύμφωνα με τη Samsung η διάθεση των καρτών UFS είναι απαραίτητη έτσι ώστε να μην περιορίζεται η παραγωγή περιεχομένου υψηλής ανάλυσης από smartphones, action cams, drones αλλά και 360-Degrees cameras, συσκευές οι οποίες παράγουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων. Ήδη μάλιστα η ενσωματωμένη μνήμη που χρησιμοποιεί η Samsung στα δικά της Galaxy S6 και S6 Edge είναι τύπου UFS αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχουν άλλα προϊόντα που να υποστηρίζουν τις νέες αφαιρούμενες κάρτες μνήμης.

Όσον αφορά το σχεδιασμό των νέων καρτών UFS όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες είναι παρόμοιος με τις σημερινές microSD με τις διαφορές να εντοπίζονται στην κάτω πλευρά όπου βρίσκονται τα PINs και όπως μπορείτε να δείτε είναι εντελώς διαφορετικά τοποθετημένα και προφανώς ασύμβατα με τις σημερινές microSD.

Η Samsung δεν ανακοίνωσε τιμές και διαθεσιμότητα για τι νέες κάρτες μνήμης.

Samsung, Samsung UFS κάρτες μνήμης: Θα αντικαταστήσουν τις microSD

Samsung, Samsung UFS κάρτες μνήμης: Θα αντικαταστήσουν τις microSD

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick Papakyriazis

Πληροφοριακά και το OnePlus 3 χρησιμοποιεί μνήμη UFS 2.0 για τα 64 GB

Panikas

Α έτσι εξηγείται ή επιστροφή της κάρτας μνήμης στα s7/edge

One

Σε 5 χρονια μπορεί…

vasilist

Αν και προσωπικά τις sd τις έχω μόνο για data storage και δεν προσέχω την ταχύτητα αυτή είναι πολύ καλή είδηση μιας και όπως έχω δηλώσει δεν ξανά παίρνω τηλέφωνο χωρίς Micro sd, μια φορά το έκανα το λάθος.

GS

Παλιά είχαμε micro sd με mb και λέγαμε ότι είναι πολλά
Τώρα έχουμε τις gb
Η τεχνολογία σε άλλο επίπεδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.