Samsung: Αποκαλύπτει ένα rollable πάνελ OLED 12,4″

Samsung, Samsung: Αποκαλύπτει ένα rollable πάνελ OLED 12,4″

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εμπορικής έκθεσης Display Week στο Λος Άντζελες, η Samsung παρουσίασε ένα πάνελ OLED 12,4 ιντσών με δυνατότητα κύλισης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα rollable concept, αλλά το πάνελ της Samsung είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, καθώς είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής και μετατρέπεται σε ένα μικροσκοπικό scroll.

Samsung, Samsung: Αποκαλύπτει ένα rollable πάνελ OLED 12,4″

Το πάνελ μπορεί να φτάσει από 49 χιλιοστά σε 254,4 χιλιοστά, μια εντυπωσιακή επεκτασιμότητα 5 φορές σε σύγκριση με τις τρέχουσες οθόνες της κατηγορίας που μπορούν να αυξήσουν μόνο έως και 3 φορές το αρχικό τους μέγεθος. Η Samsung Display λέει ότι μπόρεσε να το πετύχει χρησιμοποιώντας έναν άξονα σε σχήμα Ο που μιμείται μια κύλιση. Η εταιρεία το ονομάζει Rollable Flex και μπορεί να τυλιχτεί πλήρως.

Samsung, Samsung: Αποκαλύπτει ένα rollable πάνελ OLED 12,4″

Εκτός από το Rollable Flex, η Samsung παρουσίασε ένα πάνελ OLED Flex In & Out, το οποίο μπορεί να λυγίσει και προς τις δύο κατευθύνσεις, σε αντίθεση με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται επί του παρόντος που επιτρέπει στις εύκαμπτες OLED να αναδιπλώνονται προς μία μόνο κατεύθυνση.

Samsung, Samsung: Αποκαλύπτει ένα rollable πάνελ OLED 12,4″

Ακόμα, παρουσίασε το πρώτο πάνελ OLED στον κόσμο με ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων και αισθητήρα καρδιακού παλμού. Το πάνελ σάς επιτρέπει να ξεκλειδώνετε το ακουστικό με ένα άγγιγμα του δακτύλου οπουδήποτε στην επιφάνεια της οθόνης, έχοντας ενσωματωμένη την οργανική φωτοδίοδο με αίσθηση φωτός (OPD) . Η τεχνολογία μπορεί επίσης να διαβάσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και το στρες παρακολουθώντας τη συστολή και τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.