Samsung Ballie: AI μπάλα ρομπότ που κάνει τη ζωή πιο εύκολη [CES 2020]

https://youtu.be/c7N5UDZX7TQ

Ένα από τα καλύτερα gadgets που είδαμε στην έκθεση CES 2020 είναι το Samsung Ballie, ένα έξυπνο ρομπότ σε σχήμα σφαίρας που στόχο έχει να βοηθά τον χρήστη.

Ο πρώτος έξυπνος ρομποτικός βοηθός

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια ανέφερε ότι το Samsung Ballie χρησιμοποιεί AI και είναι πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ρομπότ ασφάλειας, βοηθός εκγύμνασης, εργαλείο διασύνδεσης των ηλικιωμένων με τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού, ενώ μπορεί να γίνει φίλος με τα παιδιά ή τα κατοικίδια του κατόχου του.

Στην παρουσίαση του Samsung Ballie, είδαμε το ρομπότ να χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάμερα για να ακολουθεί τον CEO του τμήματος εμπορικών ηλεκτρικών συσκευών της εταιρείας, H.S. Kim. Το ρομπότ ανταποκρινόταν άμεσα στις εντολές του Kim και όταν αυτός το κάλεσε να πλησιάσει αυτό πήγε κατευθείαν σε αυτόν.

Φαίνεται ότι προς το παρόν το Samsung Ballie μπορεί απλώς να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του και να υπακούει σε βασικές εντολές. Ωστόσο, η εταιρεία παρουσίασε ένα διαφημιστικό βίντεο στο οποίο αποκάλυπτε τα σχέδια της για το έξυπνο ρομπότ μπάλα.

Σύμφωνα με το βίντεο, το Ballie θα μπορούσε στο μέλλον να είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός βοηθός. Η έξυπνη μπάλα φρόντισε να ανοίξει τις περσίδες των παραθύρων, ενεργοποίησε την τηλεόραση ώστε ο σκύλος του σπιτιού να έχει κάτι να βλέπει, και έβαλε μία ρομποτική σκούπα να καθαρίσει το σπίτι.

Διαθεσιμότητα

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια δεν ανακοίνωσε τίποτα σχετικά με τη διάθεση του Samsung Ballie στην αγορά. Επίσης, παρά του ότι η εταιρεία έδωσε στο ρομπότ εμπορικό όνομα, δεν γνωρίζουμε αν αυτή θα είναι η τελική μορφή που θα έχει όταν και αν βγει στην αγορά.

Samsung Ballie, Samsung Ballie: AI μπάλα ρομπότ που κάνει τη ζωή πιο εύκολη [CES 2020]

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.