Τρίτη
29/12/2015

Samsung Bio-Processor: Μετρά μυϊκή μάζα και το σωματικό λίπος

Η Samsung ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στα fitness trackers, τα οποία θεωρεί ότι μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να μετράνε μόνο τους παλμούς. Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα βάλει στη μαζική παραγωγή το νέο Samsung Bio-Processor, ένα νέο chip που έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για 5 διαφορετικές μετρήσεις.

Το Samsung Bio-Processor μπορεί να μετρά το σωματικό λίπος, την μάζα σκελετικών μυών, τους καρδιακούς παλμούς, την θερμοκρασία του δέρματος και τα επίπεδα του στρες (λογικά εννοεί πόσο ιδρωμένοι είστε).

Οι fitness συσκευές που θα φορούν το συγκεκριμένο chip, θα ξεκινήσουν να βγαίνουν στα ράφια των καταστημάτων από το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Οι λειτουργίες των fitness trackers μέσα στο 2015 ήταν πολύ πιο περιορισμένες απ΄όσο θα περιμέναμε. Η Apple είχε ακουστεί ότι θα βάλει όλες της παραπάνω λειτουργίες στο Apple Watch smartwatch, αλλά τελικά αρκέστηκε μόνο στον αισθητήρα καρδιακών παλμών. Από τη νέα χρονιά η Samsung φαίνεται ότι θέλει να έχει το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της και το σημαντικό είναι να δούμε πόσο καλή δουλειά μπορεί να κάνει ο νέος Bio-Processor.

Η επίσημη ανακοίνωση του Samsung Bio-Processor είχε γίνει τον Ιούλιο, δείτε το video:

samsung-bio-processor-570

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Impressive-Instant λέει:

    Αρκετά ενδιαφέρον προσθήκες.

  2. Ο/Η Panos7GRp λέει:

    Νομίζω οι μετρήσεις που κάνει το Microsoft Band 2 είναι αρκετές. Τα υπόλοιπα που διαβάζω είναι πολύ “ακραία” για τους mainstream χρήστες που θα απευθύνονται.

  3. Ο/Η ChrisG λέει:

    εάν βάλει μέτρηση σακχάρου και χοληστερίνης θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον απο το οξυγόνο και τους παλμούς που ενσωμάτωσε απο το s5.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.